Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εθνική ντροπή το εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου


- Σε ένα ποτάμι λάσπης μετατράπηκε η εθνική Ιωαννίνων Αθηνών
Αρκούσε μία καταιγίδα μερικών ωρών για να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Ηπείρου. Από το πρωί της Πέμπτης στην κυριολεξία δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πρόβλημα.
Τα σοβαρότερα και τα πιο έντονα βέβαια εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων Αθηνών. Στη θέση Γωνιά, αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλεισούρας η εθνική οδός μετατράπηκε σε ένα ποτάμι νερών και λάσπης.
Από το βουνό κατέβαιναν χείμαρροι και για τρεις ώρες περίπου η συγκοινωνία διακόπηκε με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.
Η μάχη που κλήθηκε να δώσει για μία ακόμη φορά η Πολιτική Προστασία ήταν άνιση. Κι αυτό γιατί το εθνικό οδικό δίκτυο, έχει εγκαταλειφθεί σχεδόν στην τύχη του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτέλεσμα κι αυτό της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.
Η μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, καθώς Πρέβεζα και Πάργα είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.
Εν τω μεταξύ μετά και τα σημερινά πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000 €) για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου και την αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.
Η απόφαση αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως στις ορεινές περιοχές Ζαγορίου, Μετσόβου, Κόνιτσας και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από τη σφοδρή σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία που έπληξε τις προαναφερόμενες περιοχές το διήμερο της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.
Το ποσό των 500.000 € θα διατεθεί από τους πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου ορίστηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!