Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βασίλης Ιωάννου: Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του

IOANNOY από το epiruspost
Ιδιαίτερα κρίσιμες προδιαγράφονται τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ , οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στην ψήφιση η μη του πακέτου των μέτρων και κατά συνέπεια και στη συνοχή της τρικομματικής Κυβέρνησης.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ενδέχεται τις επόμενες μέρες να είμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Για τα θέματα αυτά, τοποθετείται με ευθύτητα στο Epiruspost.gr ο κ. Βασίλης Ιωάννου, και μάλιστα μετά από αρκετούς μήνες σιωπής.
Ο κ. Ιωάννου τέως Νομάρχης Πρέβεζας και πρώην βουλευτής, από τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο σχολίασε με καυστικό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ:
«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ , για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενα και δεν προκαλούν καμιά έκπληξη.
Το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό μοιάζει με σκάφος που πλέει σε φουρτούνα χωρίς πυξίδα και με τα μέλη του πληρώματος του να έχουν χάσει την ψυχική τους ενότητα και να προσπαθούν ο καθένας να σώσει το κεφάλι του.
Η ηγεσία του όφειλε να προβλέψει ότι η συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά και η συναίνεση της στην ίδια αντιλαϊκή και ατελέσφορη πολιτική που δοκιμάστηκε και απέτυχε το προηγούμενο διάστημα , θα αντιμετώπιζε σοβαρές αντιδράσεις.
Τα νέα επαχθή μέτρα των 20 δις, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσαν αναταράξεις στα κόμματα που τα στηρίζουν θα συρρίκνωναν περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ καιθα επέτειναν τα διαλυτικά του φαινόμενα .»
.
Στο ερώτημα για το πώς βλέπει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ιωάννου δεν έκρυψε την απογοήτευσή του τονίζοντας χαρακτηριστικά.
«Θα θυμούνται οι αναγνώστες σας ότι είμαι από αυτούς που από πολύ καιρό, πάνω από 2 χρόνια, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον και την προοπτική της παράταξης.
Δυστυχώς οι εκάστοτε ηγετικές ομάδες δεν έλαβαν υπ’ όψη τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις μας .
Τώρα φοβούμαι ότι η πολιτική κρίση είναι πολύ βαθειά και δύσκολα διαχειρίσιμη.
Λυπούμαι που θα το πω αλλά έχω την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κλείνει τον πολιτικό και ιστορικό του κύκλο με ότι αυτό συνεπάγεται για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα.»
Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι πολύ πρόσφατα ο κ. Ιωάννου είχε εκδηλώσει τη δημόσια διαφωνία του στην πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά και είχε μάλιστα τονίσει ότι αυτή την εποχή δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε καμιά περίπτωση στη θέση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ζητήσαμε τέλος από τον Βασίλη Ιωάννου μιας και ως Νομάρχης εκλεγόταν πάντα με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ , να μας σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του κ. Λαφαζάνη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει».
«Ανεξάρτητα από το αν αυτά που δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε συνειδητά εξυπηρετώντας σκοπιμότητες των ημερών ή του ξέφυγαν , το σίγουρο είναι ότι αποκάλυψε την πραγματικότητα.
Και νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό για ένα κόμμα με τόσες διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , που από το 4% βρέθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης , να μην είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Διακυβέρνησης της χώρας.
Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτοί που πρώτοι απεύχονται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , αφού δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση να αναλάβουν , σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία , την ευθύνη σχηματισμού Κυβέρνησης.»
Καθαρές κουβέντες και μεγάλες αλήθειες από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και κατά γενική ομολογία με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!