Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

                        

ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ


 Στη Φιλιππιάδα αγριογούρουνο έστειλε στο νοσοκομείο κυνηγό έπειτα από μάχη που δόθηκε μεταξύ τους πάνω στο κυνήγι.
Το αγριογούρουνο υπέκυψε στα τραύματά του και ο τυχερός κυνηγός αφού του έραψαν τα τραύματα 
μαγείρεψε το αγριογούρουνο σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή!
Η ασφάλεια θα αποζημιώσει τιν κυνηγό για το ατύχημα?

Το αγριογούρουνο είναι θήραμα και αν δεν το χτυπήσεις μπορεί μέχρι και να σε σκοτώσει! Αν δεν το γουστάρετε το κυνήγι και είστε άσχετοι  καθίστε στα αυγά σας ...

Αγριογούρουνο κρασάτο µε µέλι και πορτοκάλι


Χειμωνιάτικο φαγητό. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Το μαρινάρισμα του κρέατος είναι απαραίτητο για να νοστιμίσει. Σιγοβράστε το αγριογούρουνο αρκετές ώρες, να μαλακώσει. Να ελέγχετε τα υγρά του τακτικά.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. τσαγιού ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το περισσότερο αίμα από το κρέας και η βαριά μυρωδιά του. Αφαιρούμε το κρέας από το ξιδόνερο και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 10΄, τέλος τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σκόρδο. Βάζουμε το κρέας σε μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, να το ρουφήξει  το κρέας. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Στα τελευταία κομμάτια  κρέατος ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 4΄-5΄. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 2 ώρες και 30΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα και η σάλτσα να δέσει καλά και να μελώσει. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 150 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!