Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Εισαγγελική έρευνα για την παραμεσιτεία και στην Αρτα μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αρτας για φαινόμενα παράνομης μεσιτείας από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μετά από καταγγελία του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Νομού Αττικής, ότι τα τελευταία χρόνια, θίγεται ο κλάδος από άτομα που παριστάνουν τους μεσίτες, σε βάρος των επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μεσίτες, τα άτομα αυτά, αφενός θίγουν τον κλάδο των μεσιτών, αφετέρου δεν αποδίδουν τα νόμιμα στο κράτος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται φοροδιαφυγή και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εκτός από την παραγγελία έστειλε στις Εισαγγελίες της χώρας και την καταγγελία του Συλλόγου.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αρτας και ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχουν καταγγελίες στο Επιμελητήριο  σε επίπεδο Ν. Αρτας και αν δεν υπάρχουν  πρέπει  γίνει έρευνα σε βάθος και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άτομα που αντιποιούνται την ιδιότητα του μεσίτη και αποκομίζουν παράνομα οφέλη, μη αποδίδοντας εισφορές στο κράτος, καθώς και να γίνει έρευνα σε τυχόν σημεία που συχνάζουν τέτοια άτομα, να εντοπιστούν και να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!