Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανησυχία για τα κρούσματα τον Αύγουστο

Τον μήνα που το πρόβλημα με τον κορονοΐό θα κορυφωθεί θεωρεί τον Αύγουστο ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ανέφερε ότι «Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται».

«Τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αλλά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει κορύφωση της ενημέρωσης και των προληπτικών μέτρων».

Παράλληλα ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως εκτός από τα μέτρα ίσως είναι σκόπιμο να επεκταθούν και οι έλεγχοι στην κοινότητα.

«Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα τεστ τα μοριακά τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!