Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Θεσπρωτικό – Η πυροσβεστική γλίτωσε σπίτια στις εργατικές κατοικίες

 fotia dasos15Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, λίγα μέτρα από τις εργατικές κατοικίες.

Η φωτιά όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού κοντά σε σημείο του δρόμου, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο και γλίτωσε τα πρώτα σπίτια των εργατικών κατοικιών καθώς και μία αποθήκη σε λειτουργία.

Στην μάχη της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 οχήματα και 35 άντρες από Πρέβεζα, Πάργα, Φιλιππιάδα, Άρτα και τα Ιωάννινα, δύο πεζοπόρα τμήματα από τα Γιάννενα, η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας με 3 εθελοντές, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, καθώς επίσης μηχανήματα του Δήμου Ζηρού και της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού και πολλοί εθελοντές.

Η φωτιά πρόλαβε και έκαψε περίπου 100 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης καθώς επίσης και ένα εγκαταλειμμένο όχημα.Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, βουνό, αυτοκίνητο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν την φωτιά προς το βουνό, όπου εκεί έριξαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το βάρος της κατάσβεσης μαζί με το ελικόπτερο, προκειμένου να την περιορίσουν και στο τέλος να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ Ν. Πρέβεζας κ. Μικρούλης που είχε και τον συντονισμό των ενεργειών, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, η πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κ. Ερμίνα Γεωργαλή, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζηρού στρατηγός Π.Ε ε.α Βασίλειος Κώνστας καθώς και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Ηπείρου Αρχιπυραγός κ. Απόστολος Βασδέκης.Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, γέφυρα, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ο κ. Κώνστας μιλώντας στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και την εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τον Γιάννη Βασιλειάδη δήλωσε: ‘’ Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν πολύ σωστά την δουλειά τους και κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά πριν φτάσει στα σπίτια. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν’’.

Η κ. Γεωργαλή μιλώντας και εκείνη με την σειρά της στο Ράδιο Πρέβεζα ευχαρίστησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την γρήγορες ενέργειες και την προστασία των σπιτιών από τις εργατικές κατοικίες.

‘’ Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν και περιόρισαν την φωτιά, η οποία λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για ορισμένους συμπολίτες μας’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!