Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Στην Πρέβεζα η αξίας 300 εκατ. θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ

 


Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έφτασε, το πρωί της Παρασκεύης, στην Πρέβεζα από την Ταραγόνα της Ισπανίας και θα υποδεχθεί επισκέπτες κάτω από άκρα μυστικότητα, για να ξεκινήσει κρουαζιέρα στις ελληνικές θάλασσες

Την περασμένη Τρίτη δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη θέση σε αφίξεις σουπεργιότ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου βρίσκονταν ούτε λίγο ούτε πολύ 194 υπερπολυτελή σκάφη. Μεταξύ αυτών φυσικά και το Al Mirqab του σεϊχη του Κατάρ Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. Βέβαια η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είναι γνωστό ότι λατρεύει να έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι.

Al_lussail_2
Al-Lusail


Και αν η Al Mirqab των 300 εκατομμυρίων δολαρίων και των 133 μέτρων, μαγεύει το Αιγαίο, στο Ιόνιο βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες η Al Lusail των 123 μέτρωνη οποία ανήκει, όπως μας ενημερώνει το Wikipedia στον Εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος έχει προσωπική περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη λίστα Forbes.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα atpreveza.gr, έφτασε το πρωί της Παρασκεύης, στην Πρέβεζα από την Ταραγόνα της Ισπανίας και θα υποδεχθεί επισκέπτες κάτω από άκρα μυστικότητα, για να ξεκινήσει κρουαζιέρα στις ελληνικές θάλασσες.

Η κατασκευή της συγκεκριμένης θαλαμηγού ξεκίνησε το 2016 στα γερμανικά ναυπηγεία Lurssen και παραδόθηκε το 2017. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 άτομα και άλλα 56 άτομα πλήρωμα.

Το κόστος της άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!