Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Η λανθασμένη χρήση του freedom pass

 

Γράφει ο Χρήστος Χασκής 

Ύστερα από  ενάμιση χρόνο υπέρμετρου  περιορισμού των ελευθεριών τους οι νέοι καλούνται να εμβολιαστούν συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην ανοσία του πληθυσμού.
Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι διατήρησαν υπεύθυνη στάση και έδειξαν την αλληλεγγύη τους έναντι των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

 Με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, με απαγόρευση μετακινήσεων, με κοινωνική αποστασιοποίηση  απώλεσαν πολύτιμο δημιουργικό χρόνο και αν για τους ενήλικες η απώλεια χρόνου μεταφράζεται κυρίως ως απώλεια εισοδήματος για τους νέους ο χρόνος που χάθηκε αντιστοιχεί σε κάτι σημαντικότερο,  σε χρόνο ζωής.

Στο μεταξύ ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των ευπαθών ομάδων προχωρά με αργούς ρυθμούς και δεν έχει φθάσει στα επιθυμητά, σύμφωνα με τους ειδικούς, επίπεδα του 70%. 
Ως εκ τούτου οι ενήλικες είναι αυτοί που θα έπρεπε να κληθούν  να εμβολιαστούν σε μεγαλύτερα ποσοστά διευρύνοντας το τείχος ανοσίας για να δείξουν με την σειρά τους αλληλεγγύη προς τους νέους που πρέπει να πάρουν τη ζωή τους πίσω. 

Οι νέοι αποτελούν ομάδα χαμηλού κινδύνου συνεπώς η απόφαση τους θα πρέπει να είναι προϊόν συνειδητής επιλογής.
 Ο εμβολιασμός των νέων  ωφελεί  κυρίως τους ενήλικες. 
Η νέα γενιά  θα πρέπει να εκπαιδεύεται να λειτουργεί με υπευθυνότητα και σίγουρα όχι ως πολίτες που οι επιλογές τους ελέγχονται και κατευθύνονται από φθηνά κίνητρα. 
Η ορθή πρακτική στο ζήτημα του εμβολιασμού των νέων θα πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά συμπεράσματα για τα οφέλη αλλά και τις συνέπειες του εμβολιασμού τους τόσο στους ίδιους όσο και στο σύνολο, με δείκτη προτεραιότητας την υγεία των νέων. 
Οι νέοι έχουν ανάγκη για δωρεάν  μόρφωση,  δωρεάν υγεία, ευκαιρίες για εργασία, Ελευθερία και γιατί όχι "αχαλίνωτου sex  σε πυλωτές και πάρκα" μιας και η διαμονή εκτός γονικής στέγης στην Ελλάδα των μνημονίων και των συνεπειών της πανδημίας  είναι όνειρο.  

Υ.Σ Ο Χρήστος Χασκής είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Κρήτης
Πτυχιούχος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΑΤΕΙ Ηπείρου και είναι υπάλληλος στο ΚΕΠ Δήμου Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!