Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Για μια Ελένη.........


1200 περίπου π.Χ. οι Μυκηναϊκές πόλεις κράτη συνασπίζονται και εκστρατεύουν στην Τροία.  Αφορμή ο επαναπατρισμός της Ωραίας Ελένης για την οποία είχαν δώσει όρκο οι Άνακτες που την διεκδίκησαν ότι θα διαφυλάξουν την τιμή της και την τιμή του τυχερού Μενέλαου. Στόχος ο έλεγχος των στενών και η πρόσβαση στις αγορές της Μικράς Ασίας και του Ευξείνου Πόντου.

2000 μ.Χ οι Δυτικοευρωπαϊκές χώρες  συνηθισμένες να αποτελούν το οικονομικό κέντρο του κόσμου  έχουν απωλέσει οριστικά τα πρωτεία που έχουν μεταφερθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη της γης εκεί που ανατέλλει ο Ήλιος μια τεράστια σε πληθυσμό και έκταση χώρα έχει κατακλύσει με προϊόντα της το παγκόσμιο εμπόριο. Τα φθηνά εργατικά χέρια,  η πρόσβαση σε υπέδαφος με σπάνιες γαίες και η τεχνολογική έκρηξη έχουν κάνει τα προϊόντα της τα χαμηλότερου κόστους στον κόσμο.  Δεν υπάρχει ηλεκτρική συσκευή που να μην περιέχει ένα τουλάχιστον εξάρτημα που να μην έχει κατασκευαστεί από κινέζικα "χέρια". 

Ο μόνος τρόπος να ανταγωνιστούν οι Δυτικές  χώρες αυτόν τον Ανατέλλων γίγαντα είναι να του περιορίσουν την πρόσβαση στις ενεργειακές πηγές αλλά και σε φθηνά τρόφιμα απαραίτητα για να ταΐσουν τα χιλιάδες εργοστάσια και τις στρατιές εργατών. 

Η χώρα που έχει σε αφθονία όλα τα παραπάνω είναι η Ρωσία,  η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο με πλούσιο υπέδαφος σε ενεργειακούς πόρους,  σπάνιες γαίες και επίσης σιτηρά και ζωοτροφές. Επίσης είναι μια χώρα που γειτνιάζει με τις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης. 

Αυτή η χώρα πρέπει να περάσει στην αγκαλιά της Δύσης.  Μέσα σε λίγα χρόνια η Ουκρανία έγινε ο Δούρειος ίππος που με τον ένα τρόπο στρατιωτική περικύκλωση ή τον άλλο οικονομικό στραγγαλισμό και διεθνή κατακραυγή θα φέρουν την Ελένη στις  Μυκήνες. 

#Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας οποιοδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι σύμπτωση. 

Χασκής Χρήστος
Πτυχιούχος Τεχνολογίας Πληροφορικής ΤΕΙ Ηπείρου 
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!