Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Με εντολή Αρείου Πάγου… Εισαγγελέας για τον Λούρο..

 


Η παρέμβαση που έκανε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τα προβλήματα που ανέκυψαν στον Λούρο και η επίθεση που εξαπέλυσε προς τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έμοιαζε ανεξήγητη.

Τελικά φαίνεται πως δεν είναι και μάλλον συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις παρεμβάσεις που έγιναν στον Λούρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η παραγγελία εστάλη τη Δευτέρα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η εισαγγελική παραγγελία ζητάει να διερευνηθεί κατεπειγόντως το ενδεχόμενο παράβασης της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και γενικώς της τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τόσο το κλιμάκιο του ΟΦΥΠΕΚΑ που είχε κάνει αυτοψία όσο και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν καταθέσει εκτενή πορίσματα με αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων και είχαν δείξει ως υπεύθυνες τις εργασίες που γινόταν στην κοίτη του ποταμού από την Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια, όπως επανέλαβε και στις δηλώσεις της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης, αρνείται ότι το στέγνωμα του ποταμού έγινε λόγω των έργων και επιμένει να το αποδίδει στην ανομβρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!