Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Στους Δήμους Δωδώνης και Ζηρού τα μεγαλύτερα αιολικά

 


Τα δύο μεγαλύτερα αιολικά πάρκα που βρίσκονται στα σκαριά πρόκειται να κατασκευαστούν στην Ήπειρο. Πρόκειται για τα δύο πάρκα με ανεμογεννήτριες στους Δήμους Δωδώνης και Ζηρού που είχαν σχεδιαστεί από το 2021 προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις των δύο δήμων και φορέων των περιοχών αλλά και προσφυγές.

Τα έργα αυτά με τροποποιήσεις στις μελέτες επανέρχονται.

Τα μεγαλύτερα έργα από άποψη ισχύος τα προωθεί η GAIACOMM.

Το ένα πρότζεκτ προβλέπει την κατασκευή αιολικού σταθμού στη θέση «ΚΑΜΠΟΣ – ΑΓΚΑΘΙΕΣ – ΚΛΕΦΤΟΓΟΥΡΟΣ – ΚΟΡΥΦΗ ΜΠΟΓΔΑΝΗ – ΜΥΤΕΡΑ – ΖΑΡΚΟΡΡΑΧΗ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ – ΤΣΟΥΚΚΑ ΜΕΛΙΣΣΙ – ΣΠΗΛΙΑ» (Περιφέρεια Ηπείρου, Περ. Ενότητες Ιωαννίνων και Πρέβεζας, Δήμοι Δωδώνης και Ζηρού), συνολικής ισχύος 132 MW, η οποία θα παραχθεί από 20 ανεμογεννήτριες τύπου Siemens-Gamesa SG-170 της εταιρείας SIEMENS – GAMESA, ονομαστικής ισχύος 6,6 ΜW, με διάμετρο ρότορα 170m και ύψος πλήμνης 115m.

Το δεύτερο έργο αφορά αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ). Ο ΑΣΠΗΕ θα αποτελείται από είκοσι μια (21) Ανεμογεννήτριες (Α/Γ) τύπου SG-170, ισχύος 5,6MW εκάστη, με διάμετρο πτερωτής 170m και ύψος πυλώνα 115m και συνολικής παραγόμενης ισχύος 117,6ΜW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!