Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πλημμύρισε από το χασίς το Αστυνομικό Μέγαρο Πρέβεζας…. Σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό δύο ατόμων

XASIS LEYKADA
Πλημμύρισε στην κυριολεξία από το χασίς το Αστυνομικό Μέγαρο Πρέβεζας. Οι ποσότητες που μεταφέρθηκαν μετά την εντυπωσιακή επιχείρηση που έγινε στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, γέμισαν τους χώρους. Ένα βουνό από δέματα....
Η επιχείρηση ήταν καλά οργανωμένη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 48χρονο ημεδαπό, μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που είχε οργανώσει τη μεταφορά και εμπορία πάνω από 526 κιλών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε «καβάντζα», σε ερημική παραλία της Λευκάδας.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας ακόμη άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς υπαίθριο σημείο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα) σε ερημική παραλία στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, στο οποίο βρέθηκαν (298) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (526,4) κιλών.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση .
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενεργώντας κατ' εντολή και υπό την καθοδήγηση του 31χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και ένα άλλο μέλος του κυκλώματος, το οποίο αφού καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, διέφυγε κολυμπώντας στη θάλασσα και αναζητείται με συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Λευκάδας.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τρία κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!