Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Γιατί τέτοια αδράνεια κύριε Δήμαρχε Ζηρού;

Ο «Καλλικράτειος» Δήμος Ζηρού που προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, Ανωγείου και της κοινότητας Κρανιάς, είναι απ’ ότι διαφαίνεται ένας από τους πλέον ‘βαλλόμενους’ Δήμους της χώρας.
Ο «Καλλικράτειος» Δήμος Ζηρού που προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, Ανωγείου και της κοινότητας Κρανιάς, είναι απ’ ότι διαφαίνεται ένας από τους πλέον ‘βαλλόμενους’ Δήμους της χώρας.

Είναι ο μοναδικός Δήμος στον οποίο έχει αποφασιστεί η κατάργηση τριών Σχολείων (!), ενώ από τις δέκα θέσεις που έχουν υποδειχτεί για τη λειτουργία ΧΥΤΥ σε ολόκληρη την Ήπειρο, οι δύο είναι στον συγκεκριμένο Δήμο…

Κι ενώ όλοι οι κάτοικοι αναμένουν τη σθεναρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου και δη του δημάρχου κ. Γιολδάση, μπροστά στην επικείμενη δραστική συρρίκνωση των Σχολείων και την πιθανή έλευση των σκουπιδιών, εντούτοις επί της ουσίας κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Για τις συγχωνεύσεις Σχολείων πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Όλα όμως σταμάτησαν εκεί…

Μέχρι σήμερα δεν είδαμε ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής Ζηρού, προς τα Μ.Μ.Ε. που να εκφράζει την αντίθεσή της, για όλα αυτά που δρομολογούνται.

Ούτε καν επιφυλάξεις δεν αναφέρθηκαν.

Δεν υπήρξε επίσης ούτε μία επιστολή, ούτε κάποια συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας επιδιώχτηκε, ούτε τίποτε.

Αλήθεια τι περιμένετε κ. δήμαρχε Ζηρού;

Να κλείσουν πρώτα όλα τα Σχολεία του Δήμου και μετά να κάνετε κάτι;

Ή περιμένετε να εγκατασταθεί πρώτα ΧΥΤΥ στην περιοχή για να αντιδράσετε;

Το ότι ο Δήμος Ζηρού είναι ένας από τους πλέον υποβαθμισμένους Δήμους πανελλαδικά δεν σας ανησυχεί;

Εάν δεν μπορείτε κ. δήμαρχε ν’ αναβαθμίσετε τον Δήμο, τουλάχιστον αντισταθείτε ώστε να μην υποβαθμιστεί περισσότερο.

Διότι εάν κλείσουν τρία Σχολεία και λειτουργήσει στα όρια του Δήμου ΧΥΤΥ, τα πράγματα πολύ φοβούμαι ότι θα γίνουν πλέον μη αντιστρέψιμα.

Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι καιρός να κινητοποιηθείτε άμεσα, πρώτα εσείς και στη συνέχεια όλοι μας, πριν να είναι αργά για τον τόπο μας.

Ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο Α.Σ.Α. ούτε οτιδήποτε άλλο που θα υποβαθμίσει την πανέμορφη περιοχή μας, θέλουμε στον Δήμο Ζηρού.

Αντίθετα χρειαζόμαστε ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια, φροντίδα για τους ηλικιωμένους και άρτια εκπαίδευση για τα παιδιά.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής του Hpeiros.gr (www.ipiros.gr)

Γιώργος Καρζής



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!