Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Άρχισαν οι διεργασίες στον Δήμο Ζηρού για τις δημοτικές εκλογές

ekloges2

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 έχει αρχίσει όπως και οι ζυμώσεις στους περισσότερους Δήμους της Ηπείρου, όπως και σε όλη την χώρα.
 


Παρόλο που η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο όσον αφορά τον τρόπο εκλογής των νέων Δημοτικών Συμβουλίων και των Δημάρχων, (τι περιμένει άραγε;) οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στον Δήμο Ζηρού Πρέβεζας, ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρ’ όλες τις σημαντικές διαρροές που δείχνει να καταγράφει. Η θέση ισχύος του αμφισβητείτε πλέον όχι τόσο από την αντιπολίτευση, όσο από στελέχη που στήριζαν την παράταξή του (!).

Ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους η Γεωργία Ξώνα πολιτευτής της Ν. Δ. και ο τοπογράφος Νίκος Καλατζής, που έχει αρχίσει να …καμαρώνει για το ψηφοδέλτιό του. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη στις προηγούμενες εκλογές.

Στον ίδιο χώρο, μετρήσιμη και πολλά υποσχόμενη δύναμη είναι του μηχανικού Παναγιώτη Ρεμπή από το Θεσπρωτικό, που αν θα αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα θα ταράξει δυνατά τα νερά, ιδιαίτερα στη Λάκκα και όλοι θα ξαναρχίσουν τους υπολογισμούς τους...

Οι άλλες υποψηφιότητες από το χώρο του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Ευαγγέλου και του οδοντίατρου Τάσου Δράκου φαίνονται να είναι σε περίσκεψη…

Από την αντιπολίτευση ο ανεξάρτητος, το 2010 και παραλίγο δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης, παραμένει με αξιώσεις στη διεκδίκηση, με την ομάδα του να φαίνεται συμπαγής, διαθέσιμη να συνεχίσει και η προσοχή του εστιάζεται στα τοπικά συμβούλια, αφού το μεγάλο ψηφοδέλτιο έχει κλείσει και με νέα ονόματα έκπληξη, όπως διατείνονται οι συνεργάτες του.

Το ΠΑΣΟΚ, λαβωμένο από παντού, αφού εκτός από τα χαμηλά πανελλαδικά ποσοστά, στη Φιλιππιάδα πολλοί πνέουν ακόμη τα μένεα για τον πρώην Νομάρχη Πρέβεζας και για λίγες ώρες βουλευτή το 2012 κ. Βασίλη Ιωάννου από τις προηγούμενες εκλογές. Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Κώστας Βογιατζής δεν δείχνει και πολύ διάθεση να διεκδικήσει τη θέση, τουλάχιστον σαν επικεφαλής συνδυασμού.

Έντονα ακούγονται επίσης τα ονόματα του ΔΗΜΑΡίτη Γιώργου Ζάψα ο οποίος βολιδοσκοπεί επικείμενη κάθοδο σε Δήμο ή Περιφέρεια και του Δημοτικού Συμβούλου καθηγητή Γιώργου Γιάννου που φαίνεται να συσπειρώνει την ευρύτερη κεντροαριστερά. Κάποιοι τον θέλουν επικεφαλής σε ξεχωριστό ενωτικό ψηφοδέλτιο κάτι που δεν βλέπει με άσχημο μάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ζηρού. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες φωνές στο χώρο που λένε ότι ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας πρέπει να διεκδικήσει για να κερδίσει και το Δήμο, παρά το ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεχίσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο πιο σίγουρος υποψήφιος πάντως από όλους, είναι ο Πέτρος Τσεκούρας, που εκτός απροόπτου θα είναι για ακόμα μια φορά υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Οι ζυμώσεις καλά κρατούν με χρονικό ορίζοντα τις γιορτές των Χριστουγέννων που είναι πολύ κοντά και σίγουρα θα υπάρξουν ουσιαστικότερες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!