Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Πιάστηκε από την Ασφάλεια Άρτας 52χρονη για την απάτη με τα τηλέφωνα!


Αποφασιστικό βήμα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση απάτες έκανε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας που για την μεγάλη επιτυχία της αποσπά τα εύσημα της φυσικής ηγεσίας και συνακόλουθα της κοινής γνώμης.

Την Μεγάλη Τρίτη σημαντικός αριθμός Αρτινών δέχτηκε τηλεφωνήματα από αγνώστους που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς έλεγαν ότι συγγενικά τους πρόσωπα είναι υπαίτια θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων και για το λόγο αυτό χρειάζονταν οπωσδήποτε χρήματα προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου. Ήταν τότε που η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην πέφτουν στην παγίδα διότι όλα αυτά δεν αποτελούσαν παρά μόνο ευφάνταστα σενάρια των δραστών για να εξαπατήσουν τα θύματα και να αποσπάσουν χρήματα. Παρά την ενημέρωση όμως θύμα των δραστών έπεσε την ίδια μέρα 73χρονος σε ορεινό χωριό του νομού, από τον οποίο απέσπασαν 32.000 ευρώ.
Από την ημέρα αυτή η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση ξεκίνησε τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση ώστε να εντοπίσει τους δράστες, οι οποίοι ωστόσο προέβαιναν στις ίδιες ενέργειες και σε άλλους νομούς της χώρας. Συγκεντρώνοντας στοιχεία, οργάνωσαν αποστολή στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι έρευνες να τους οδηγήσουν στα ίχνη της μίας εκ των δραστών. Πρόκειται για 52χρονη από τη Βουλγαρία η οποία συνελήφθη από τους αστυνομικούς Ασφάλειας Άρτας, ενώ ταυτοποιήθηκε συνεργός της, επίσης από τη Βουλγαρία, 26 ετών, που βρίσκεται στη χώρα της.
Ο αστυνομικός διευθυντής Άρτας, Πάρις Νίκου στην σύντομη δήλωσή του συνέστησε προς όλους τους Αρτινούς πολίτες και ιδιαίτερα σε άτομα μεγάλης ηλικίας να είναι περισσότερο προσεχτικοί και επιφυλακτικοί, προσθέτοντας: «Να μην πείθονται εύκολα στις απαιτήσεις αγνώστων και ακόμη περισσότερο σε ανθρώπους που δεν τους έχουν δει μπροστά τους. Συνηθισμένος στόχος αυτών των ανθρώπων είναι να εξαπατούν πολίτες για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά».
Ο ίδιος μετέφερε δημοσίως τα συγχαρητήριά του στον διοικητή ασφάλειας, τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς για την αποτελεσματική τους επιχείρηση.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής Ασφάλειας Άρτας, Θεόδωρος Γούσιας, που είχε τεθεί επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, οι συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση που έδρασαν στην Άρτα ανέρχονται σε πέντε. Στο σπίτι της 52χρονης βρέθηκαν 2.500 ευρώ που αποδόθηκαν ήδη στον 73χρονο από την Άρτα, ο οποίος και την αναγνώρισε στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση. Διευκρινίστηκε ότι η συλληφθείσα μεταφέρθηκε από την Ασπροβάλτα στην Άρτα όπου και κρατείται, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες είχαν έρθει στην Άρτα, όπως και πλαστά χαρτονομίσματα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων.

dasdada 1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!