Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τους χάλασε το «κόλπο» η Αστυνομία Άρτας! ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ  ΣΤΟ ΑΨΕ - ΣΒΗΣΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ – ΓΙΑ την κλοπή  των 22.000 ευρώ!

 Τους χάλασε το «κόλπο» η Αστυνομία Άρτας!

Οι τσιγγάνοι του Λούρου, σκέφτηκαν πως είχαν σχεδιάσει το μεγαλύτερο κόλπο, για να εξασφαλίσουν στα σίγουρα, το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται, λογάριασαν χωρίς την Αστυνομία Άρτας, η οποία μέσα στην προηγούμενη νύχτα, έκανε τα πάντα και ο απολογισμός της, είναι κάτι παραπάνω από θετικός.
Η ιστορία εξόχως ενδιαφέρουσα. Στην Αθήνα δραστηριοποιούνται επαγγελματικά δυό αδέρφια, Αιγύπτιοι την καταγωγή, οι οποίοι εμπορεύονται σπακτικά μηχανήματα, τα οποία στην συνέχεια εξάγουν στην Αίγυπτο, όπου τα πωλούν! Εντόπισαν λοιπόν, ένα τέτοιο μηχάνημα, το οποίο ανήκε σε κάτοικο του οικισμού των τσιγγάνων του Λούρου, για το οποίο ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν και για τον λόγο αυτό, ήρθε ο ένας εκ των αδερφών στον Λούρο, όπου είδε το μηχάνημα. Ήταν των προδιαγραφών, που ήθελαν και συμφώνησαν να το αγοράσουν. Πωλητής ήταν τσιγγάνος απ’ τον Λούρο, ο οποίος είπε ότι ήθελε άμεσα τα χρήματα χωρίς την διαμεσολάβηση Τράπεζας. Αναζητήθηκε τρόπος, να στείλει τα χρήματα απ’ την Αθήνα, ο ένας εκ αιγυπτίων αδερφών, μιας και ο πωλητής τα ήθελε εντός της ημέρας, σε διαφορετική περίπτωση θα χάλαγε η συμφωνία.
Ο έμπορος απ’ την Αθήνα, αποφασίζει να στείλει τα χρήματα (22.000 ευρώ, επαναλαμβάνουμε) με φιλικό του ζευγάρι, το οποίο θα ταξίδευε προς την Άρτα, όπου θα τους περίμενε ο αιγύπτιος, που είχε έρθει απ’ την προηγούμενη ημέρα στον Λούρο, για να κλείσει την συμφωνία. Το ζευγάρι ταξίδεψε απ’ την Αθήνα, προς την Άρτα, με μηχανή μεγάλου κυβισμού και για αν συναντηθεί έξω απ’ την πόλη, με τον αιγύπτιο επιχειρηματία. Τον επιχειρηματία, που βρισκόταν στον Λούρο, προθυμοποιήθηκε να τον οδηγήσει, ένας τσιγγάνος απ’ τον Λούρο και με συνεννόηση, περίμεναν προς την Γέφυρα Καλογήρου, το ζευγάρι με τα χρήματα, για να κλείσουν την συμφωνία.
Όμως οι υπόλοιποι τσιγγάνοι, σχεδίασαν το «κόλπο» που προαναφέρουμε. Καθώς το ζευγάρι με την μηχανή μεγάλου κυβισμού, πλησίαζε στην Γέφυρα Καλογήρου, ένα αυτοκίνητο μάρκας OPEL, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ρομά και ένας προπομπό φυσικά, βγάζει φάρο, που κατείχε παράνομα. Κάνει νόημα για να σταματήσει η μηχανή, δηλώνοντας αστυνομία. Με το που σταμάτησε η μηχανή, άρχισαν να χτυπούν τον άνδρα και την γυναίκα αλύπητα και τους παίρνουν την τσάντα με τα χρήματα, για να εξαφανιστούν.
Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Άρτας, έφτασαν επί τόπου άνδρες της Ασφάλειας και του Τμήματος και με την καθοδήγηση του Διευθυντή Άρτας Πάρι Νίκου, άρχισε η επιδίωξη εντοπισμού. Δεν χρειάστηκαν παρά τρείς ώρες για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δυό εκ των τεσσάρων επιβαινόντων στο όχημα, που σταμάτησε την μηχανή, ενώ ο τρίτος έχει αναγνωριστεί και είναι θέμα ωρών, να συλληφθεί κι αυτός. Ούτε λόγος για τα χρήματα. Αυτά είχαν εξαφανιστεί και ούτε πρόκειται να βρεθούν.
Μια ακόη μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απ’ την εξάρθρωση της σπείρας, που εξαπατούσε πολίτες της περιοχής μας, για να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά.
Με την ευκαιρία, να σημειωθεί πως, συνελήφθη και έτερο μέλος της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες και πρόκειται για μια 26χρονη βουλγάρα, η οποία κρατείται στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και ανακρίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!