Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ανοιχτός Διάλογος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Χθες το απόγευμα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, παρουσία και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα.

Ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα έργα που τρέχουν αυτό το διάστημα στο Δήμο. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την πορεία των εργασιών των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Άρτας,  όπως το ΟPEN  MALL, το ΞΕΝΙΑ, το Μόνιμο Στεγασμένο Εκθεσιακό Κέντρο, τις αναπλάσεις σε Παρηγορήτρια και Κάστρο  και την Γεφύρωση του Ποταμού Αράχθου.

Στην διάρκεια του Συμβουλίου, δεν έλειψαν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων σχετικά με την επιλογή τους να απέχουν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωσή του και την μετάθεσή λήψης σημαντικών αποφάσεων σε άλλο χρόνο.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα μία νέα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την «ενίσχυση του διαλόγου και της πληροφόρησης των πολιτών, ώστε να έχουν ακόμη καλύτερη άποψη για τα τεκταινόμενα», όπως δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης. Η πρωτοβουλία αφορά την δημιουργία μιας ειδικής ζώνης εκπομπών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Πεποίθηση της δημοτικής αρχής, είναι «ανοιχτά μικρόφωνα- ανοιχτός διάλογος», ώστε ο Αρτινός λαός να γνωρίζει τι πρεσβεύουν οι παρατάξεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Χουλιάρας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με σημαντικά προβλήματα που εντοπίζονται στον Κεντρικό Πεζόδρομο, όπως καθαριότητα και παραβατικότητα, και ζήτησε να ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια του Δήμου σ’ αυτούς τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!