Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερος ο "δράκος" των Ιωαννίνων

Ελεύθερος ο «δράκος» των Ιωαννίνων, ο οποίος τρία χρόνια πριν είχε σπείρει τον τρόμο σε τουλάχιστον 18 γυναίκες!

Ο 28χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών, όμως το δικαστήριο της Πρέβεζας του αναγνώρισε ελαφρυντικά και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στα θύματά του και στις οικογένειές τους, που παραβρέθηκαν στη δίκη και κατέθεσαν εναντίον του. Ο νεαρός δρούσε βραδινές ώρες, περιμένοντας κοπέλες -κυρίως φοιτήτριες- οι οποίες θα έφευγαν μόνες από τα μπαρ όπου διασκέδαζαν. Τότε τις ακολουθούσε μέχρι τις εισόδους των σπιτιών τους και εκεί τους ορμούσε, προσπαθώντας να ασελγήσει πάνω τους. Μάλιστα, σε μια περίπτωση είχε επιτεθεί σε ανήλικη μαθήτρια, ενώ μία άλλη νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Έπειτα από πολλές καταγγελίες, ο σάτυρος συνελήφθη τελικά από την Ασφάλεια και την ομάδα ΔΙΑΣ Ιωαννίνων στις 9 Οκτωβρίου 2017, και αναγνωρίστηκε από 14 κοπέλες, ενώ άλλες τέσσερις τον αναγνώρισαν αργότερα και κατέθεσαν σε βάρος του.

«Τις ακολουθούσα γιατί μου άρεσαν, ήθελα να τις φιλήσω και να τις χαϊδέψω. Τις πλησίαζα στις εισόδους των σπιτιών τους ή στον δρόμο» είχε πει τότε, κλαίγοντας συνεχώς, κατά την απολογία του στον ανακριτή, όπου τον είχαν συνοδεύσει οι γονείς του, ενώ είχε υποστηρίξει ότι αυτά που είχε διαπράξει τα είχε κάνει υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!