Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 έχει αρχίσει όπως και οι ζυμώσεις στους περισσότερους Δήμους της Ηπείρου, όπως και σε όλη την χώρα.



Στον Δήμο Ζηρού , ο σημερινός δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής   θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρ’ όλες τις σημαντικές διαρροές που δείχνει να καταγράφει. Η θέση ισχύος του αμφισβητείτε πλέον όχι τόσο από την αντιπολίτευση, όσο από στελέχη που στήριζαν την παράταξή του (!).

Ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Γεώργιος Ζυγούρης  με την  συναίνεση του πρώην Δημάρχου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση και του σκληρού πυρήνα της της   Ν. Δ.  έχει αρχίσει να …χτίζει το ψηφοδέλτιό του. 

Στον ίδιο χώρο, μετρήσιμη και πολλά υποσχόμενη δύναμη είναι του δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνο Μάρη που αυτονομήθηκε απο τον Συνδυασμό της αντιπολίτευσης Δημήτρη Γιολδάση και αν δεν υπαναχωρήσει  θα ταράξει δυνατά τα νερά, όσον αφορά την αυτοδυναμία εκλογής   Δημάρχου απο την πρώτη Κυριακής !

Το ΠΑΣΟΚ κρατούσε πάντα ισχυρές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση τις οποίες φαίνεται ότι εξακολουθεί να έχει. ενισχυμένο απο το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών και καθώς είναι το  δεύτερο κόμμα στον Δήμο ΖΗΡΟΥ (όσον αφορά την  τοπική αυτοδιοίκηση) όπως και σε όλη την χώρα με πλήθος έμπειρων στελεχών και νέο αίμα στελεχών μετά απο τόσα πέτρινα χρόνια,   κατόπιν  της  εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που τέθηκε και το θέμα της αυτόνομης καθόδου, προσανατολίζεται να μην χαρίσει τις δυνάμεις του σε άλλους συνδυασμούς και να διεκδικήσει τον Δήμο με δικό του ψηφοδέλτιο παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων που ήδη έχουν δώσει λόγο σε άλλους συνδυασμούς , και αναμένονται εξελίξεις και οριστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες σε δεύτερη συνάντηση των μελών αφού γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες!

Πάντως όλα είναι υπο συζήτηση και οι αποφάσεις θα παρθούν με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα για το καλό του τόπου!

Ο πιο σίγουρος υποψήφιος πάντως από όλους, είναι ο Μενέλαος Γείτονας , που εκτός απροόπτου θα είναι για ακόμα μια φορά υποψήφιος με το ΚΚΕ.
Οι ζυμώσεις καλά κρατούν με χρονικό ορίζοντα τέλος  Ιουλίου που είναι πολύ κοντά και σίγουρα θα υπάρξουν ουσιαστικότερες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!