Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Tα “σκουπίδια του ΠΑΣΟΚστον ΣΥΡΙΖΑ” και η “πόρτα” Ανδρουλάκη σε κορυφαία στελέχη που έριξαν “γέφυρες”




 Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν προσβλητικό να τους θεωρούν «σκουπίδια» και διερωτώνται αν έχουν θέση στο κόμμα.

Η τελική απόφαση για το μέλλον τους θα καθοριστεί από την κατεύθυνση που θα θελήσει να δώσει στο κόμμα ο νέος αρχηγός και αν προβάλλει ενωτικά μηνύματα. Στην περίπτωση που πάρουν το μήνυμα πως η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους περιλαμβάνει θα ανεξαρτητοποιηθούν ομαδικώς συγκροτώντας στην πρώτη φάση μια Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών.

Παράλληλα, οι κεραίες τους είναι υψωμένες για να πιάσουν και τα μηνύματα που στέλνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ενδεχόμενη επανένταξή τους στο κόμμα από όπου προήλθαν θα αλλάξει τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, αναγάγοντας το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αριθμεί 33 βουλευτές και με την προσθήκη 15 βουλευτών από άλλα κόμματα, ανακηρύσσεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν κάτι είναι προαποφασισμένο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, από την εποχή που ανέλαβε ακόμα τα ηνία του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι ότι παρότι απευθύνονται στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμούν να εγκολπώσουν στελέχη του και δη κορυφαία στελέχη του που βρέθηκαν εκεί για την …καρέκλα, εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ που υπηρετούσαν ως τότε.

Ήδη βγήκε μπροστά για να το υπενθυμίσει εγκαίρως, προτού ανοίξει η όρεξη κάποιων πιθανώς, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν μία καρέκλα είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη ΝΔ, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας. Θα στέλναμε λάθος μήνυμα αν τους δεχόμασταν πίσω. Έχουμε ένα νέο ήθος, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης σε σχέση με τα άλλα δύο κόμματα», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να πείσουν όλους τους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλα κόμματα, αλλά σε επίπεδο απλών στελεχών και ψηφοφόρων, τους οποίους και καλούν να συμπορευθούν μαζί τους. Προσδιορίζοντας, εξάλλου, ο ίδιος τον ρόλο του κόμματός του σήμερα, είπε ότι είναι να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ και να προετοιμαστεί για τις Περιφερειακές εκλογές απέναντι στους συντηρητικούς υποψηφίους της ΝΔ.

Υπέρ της ανανέωσης που έχει ήδη συντελεστεί στο κόμμα, αλλά και στη νέα Κοινοβουλευτική του Ομάδα, τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούν και στο εξής στην Χαριλάου Τρικούπη. Σε αυτό το πλαίσιο, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ακόμα και αν δε θέλησε να το πει το ίδιο ξεκάθαρα, ο Γραμματέας του κόμματος, σε καμία περίπτωση δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των λεγόμενων ‘πασοκογενών’ του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω στο …πολιτικό μαντρί από το οποίο έφυγαν σε πρώτη φάση μόνοι τους και με προσωπική τους επιλογή, όχι γιατί διαφώνησαν ιδεολογικά απαραίτητα, αλλά για να διατηρήσουν θέσεις εξουσίας, όπως έχουν αποτιμήσει ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!