Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε ποσοστό επί της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τροφοδοτούσε την εγχώρια κατανάλωση με: - Το 43,5% των μήλων,
Το 63% των αχλαδιών,
Το 34% του σκληρού σιταριού για την παραγωγή ζυμαρικών,
Το 10%της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος της χώρας,
Το 22% του πρόβειου γάλακτος,
Το 16,49% του γίδινου γάλακτος.
Επίσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγεται:
Το 71,10% σε χοιρινό κρέας,
Το 51,70% σε αμύγδαλα,
Το 47,50% σε κάστανα,
Το 38% σε βαμβάκι,
Το 33% σε ρεβίθια και
Το 32% σε φακές.
Αναφέρω τέλος τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους βιομηχανικής τομάτας, πιπεριάς, κηπευτικών, καρπουζιών, πεπονιών, προϊόντα για τα οποία δεν έχω αυτή τη στιγμή στατιστικά.
Τώρα ας σκεφτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πως πρέπει να διαχειριστούν την ολική καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, της Μαγνησίας.
[Υ.Γ.: τα στοιχεία τα πήρα από ενημέρωση του συναδέλφου και φίλου Giorgos Christopoulos. Τον ευχαριστώ.]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!