Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Σύμπραξη ισχυρών τριγμών στο Δήμο Αρταίων

 


Τορπίλη στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Άρτας αποτέλεσε η αιφνίδια σύμπλευση και συνεργασία του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζένη Ταπραντζή και μέλη της παράταξής της.

Η Τζένη Ταπραντζή μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο ήταν αποφασισμένη να κατέλθει και πάλι ως υποψήφια δήμαρχος. Η παρουσία της τέσσερα χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αξιοπρόσεχτη και η αντιπολίτευση που είχε ασκήσει αρκετές φορές ήταν πολύ σκληρή.

Η πορεία αυτή δεν άφηνε περιθώρια για σύμπλευση και συνεργασία. Να όμως που στην πολιτική, ακόμη και όταν πρόκειται για την αυτοδιοίκηση, τίποτα δεν είναι απίθανο.

Η Τζένη Ταπραντζή είχε προχωρήσει σε συνεργασία με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαλέξη και είχαν συμφωνήσει την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.

Στα μέσα καλοκαιριού το εγχείρημα ναυάγησε με πολλούς τότε να επιρρίπτουν ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της Άρτας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε τότε τον Πάνο Καραγιώργο για να συγκροτήσει παράταξη. Δικηγόρος, αυτοδημιούργητος, με την έξωθεν καλή μαρτυρία. Η προσπάθειά του σκόνταψε σε αρνήσεις –με τις βασικότερες από την παράταξη της Τζένης Ταπραντζή- και αποτέλεσμα ήταν η προσπάθεια να μην καταλήξει σε συγκρότηση παράταξης.

Στο διάστημα αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τζένη Ταπραντζή δέχθηκε προτάσεις για συμμετοχή της σε ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές.

Τελικά η κατάθεση των ψηφοδελτίων την βρήκε υποψήφια μαζί με άλλους συνεργάτες της στην παράταξη του «ορκισμένου» εχθρού της Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για τις αποστάσεις που είχαν πάρει και κρατούσαν από την ίδια.

Η παράταξη του Χρήστου Τσιρογιάννη έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει καθώς και οι πιο στενοί του συνεργάτες αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που τονίζουν με νόημα ότι ο νυν δήμαρχος, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έκανε το καλύτερο δώρο στον βασικό του πολιτικό αντίπαλο.

Η σύμπραξη πάντως που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και το «και πέντε» αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στην Άρτα, τόσο στα κεντροαριστερά όσο και στα κεντροδεξιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!