Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ολα τα ονόματα των μελών της ΚΠΕ που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα.


ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΝΝΕΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΒΙΔΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ
ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΑΖΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΓΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΔΑΜΩΝ
ΔΑΡΣΙΝΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΔΕΛΗΧΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΙΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΖΩΝΤΗΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΖΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΙΟΣ
ΚΑΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΡΑΝΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΙΤΙΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΛΟΥΤΣΟΥ ΜΑΧΗ
ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΥΡΟΓΙΩΡΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΩΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΙΟΥΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΜΑΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΙΣΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
MIXOY ΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΠΕΗ-ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΥ ΡΩΞΑΝΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΟΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΡΑΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΩΡΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
ΝΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΝΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΠΗΛΙΟΥ ΑΣΠΑ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΠΑΠΠΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΙΝΑΚΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΡΟΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΓΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΕΝΕΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΕΡΕΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ
ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΜΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΟΛΙΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΦΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Όλες οι αντιδράσεις:
Σταύρος Κώστας

Ακτινοδιαγνωστικό με έναν γιατρό κι άλλον ένα με «εντέλλεσθε»



 Εκτός λειτουργίας ήταν το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Άρτας, το προηγούμενο Σάββατο, όταν μεταφέρθηκε ηλικιωμένος βαριά τραυματισμένος, μετά το τροχαίο στο Λούρο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό..

Παρότι το πρόβλημα χρονίζει λύση για την στελέχωση δεν έχει δοθεί ούτε από την 6η ΥΠΕ, ούτε και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία και άλλα ατυχήματα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι δε θα υπάρξει επιβάρυνση της κατάστασής τους.

Ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, βρίσκεται περισσότερο από ένα χρόνο με έναν μόνο μόνιμο γιατρό και μια γιατρό από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που εξαναγκάζεται με εντέλλεσθε εδώ και μήνες να μετακινείται στο νοσοκομείο της Άρτας, συχνά καλούμενοι να κάνουν περισσότερες από 10 εφημερίες σε έναν μήνα.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με κλειστά τμήματα, με τη ΜΕΘ αποδυναμωμένη, με συνεχώς μειούμενο προσωπικό να υπηρετεί παρουσιάζοντας κενά σε έναν πεπαλαιωμένο οργανισμό, με ιατρούς που παραιτούνται και θέσεις που δεν προκηρύσσονται ή βγαίνουν επίτηδες με το σταγονόμετρο για να μην καλυφθούν.

Οι συνεχίσεις επικλήσεις από τη διοίκηση, τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή επίπεδο μέχρι και τον υπουργό ότι προκηρύσσονται θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αποτελούν κοροϊδία όταν στο Ε.Σ.Υ. υπηρετούν επικουρικοί οι οποίοι δεν μονιμοποιούνται και όταν σε τμήματα που υπηρετεί ένας γιατρός προκηρύσσεται θέση για μόλις άλλον έναν. Κανένας ιατρός δε θέλει να εργαστεί σε συνθήκες γαλέρας βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική του υγεία βγάζοντας εφημερίες για τρία άτομα» αναφέρει με αφορμή την κατάσταση αυτή η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ εκπέμπει SOS – Μηδενική οδική ασφάλεια!!!!


 

Βασίλης Ιωάννου 

 Το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στην Φιλιππιάδα, επανέφερε εκ των πραγμάτων στην επικαιρότητα το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας, που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πόλη.

Έντονη η αγανάκτηση και δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κάθε τόσο βλέπουν να χάνονται συμπολίτες τους, “χωρίς να ιδρώνει το αυτί” κανενός αρμόδιου!!!.

Και αν θέλουμε να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην έδρα του Δήμου Ζηρού, δεν νομίζω ότι έχει προηγούμενο.

Έχουμε ένα μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου -Ιωαννίνων, να διασχίζει κάθετα τον αστικό ιστό της πόλης και να δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ένας δρόμος προδιαγραφών του1960, χωρίς πεζοδρόμια, κάθετες και οριζόντιες σημάνσεις, χωρίς κόμβους και φανάρια, ο οποίος δέχεται ένα τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο.

Έχω γράψει επανηλλειμένα ότι ο δρόμος από τη Γέφυρα Καλογήρου μέχρι και το Στρατόπεδο Πετροπουλάκη, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων, χρήζει ΑΜΕΣΩΝ παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την προστασία των πεζών (μαθητών, προσφύγων, ηλικιωμένων κλπ ),που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο δρόμο.

Επιπροσθέτως έχουμε και το φαινόμενο, όλα τα οχήματα που εξέρχονται από την Ιόνια Οδό, με προορισμούς την Πρέβεζα, τη Λευκάδα κ.α. να διοχετεύονται είτε στην προαναφερόμενη Ε.Ο, είτε να διασχίζουν το κέντρο της πόλης προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και σοβαρά τροχαία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτή την κατάσταση είναι αυτονόητα:

Είναι δυνατόν μία μικρή πόλη με δεδομένες τις οδικές υποδομές, να μπορεί να απορροφήσει αυτό το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, χωρίς συνέπειες;

Είναι δυνατόν, ακόμη και σήμερα, εθνική οδός να διασχίζει μια πόλη χωρίς να διαθέτει ούτε στοιχειώδη μέτρα οδικής ασφάλειας;

Είναι  δυνατόν να σπαταλούνται τεράστια ποσά σε οδικά έργα ήσσονος σημασίας και τα αιτήματα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων της Φιλιππιάδας να μην ικανοποιούνται εδώ και χρόνια;

Πόσες φορές δεν έχει αναδειχθεί η αναγκαιότητα της «Παράκαμψης της Φιλιππιάδας» με την κατασκευή του οδικού άξονα που θα συνδέει την «Ιόνια Οδό  με τη Γέφυρα Καλογήρου».

Και πόσες φορές οι αρμόδιοι του Υπουργείου και της Περιφέρειας Ηπείρου δεν έχουν κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία, με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς τα τελευταία πολλά χρόνια:

Ότι «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και κρατάμε γι’ αυτό το έργο 30 εκατ. από το ΕΣΠΑ..»

«Δεν είναι καλή η μελέτη, θα εκπονήσουμε άλλη, η οποία σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δημοπρατήσουμε το έργο…»

Και τώρα τι μας λένε;

«Ότι αναλαμβάνει νέος τεχνικός σύμβουλος για να ολοκληρώσει τη μελέτη…», που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμη.

Με άλλα λόγια….“Ζήσε Μάη μου…” λένε στους πολίτες της περιοχής.

 Πριν από χρόνια200 και πλέον κάτοικοι της Φιλιππιάδας, τρομαγμένοι από τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα, μάζεψαν υπογραφές και απέστειλαν υπόμνημα στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να μεριμνήσει και να  βελτιώσει το τμήμα της Εθνικής Οδού, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια θετική ανταπόκριση.

Και εμείς ρωτάμε για πολλοστή φορά:

Γιατί οι αρμόδιοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν ή να μετριάσουν το πρόβλημα;

Είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να αντιμετωπίζεται με αυτή την πολιτική ελαφρότητα και ο ένας να πετάει το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων στον άλλον;

Γιατί τόσα χρόνια ο Δήμος Ζηρού δεν έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Και τέλος, γιατί φορείς και πολίτες της Φιλιππιάδας, μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αρκούνται σε ήπιες διαμαρτυρίες και δεν προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις;

Καυτά ερωτήματα που αναμένουν απαντήσεις, πριν θρηνήσουμε στην άσφαλτο και τα επόμενα θύματα!!!!!

 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Το 2022 πολίτες συγκέντρωσαν 211 υπογραφές για τον δρόμο- καρμανιόλα στη Φιλιππιάδα

 

 Ώρα για έργα στον δρόμο- καρμανιόλα της Φιλιππιάδας.....

dromos filippiadas

Με 211 υπογραφές κάτοικοι της Φιλιππιάδας ζητούν το αυτονόητο. Την κατασκευή πεζοδρομίων και παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον δρόμο που διέρχεται από την περιοχή και αποτελεί τμήμα ουσιαστικά της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων- Αντιρίου.

Το υπόμνημα των κατοίκων έχει ως αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου.

Η οδός Σόλωνος Γκίκα, που ορίζεται από τις διασταυρώσεις της Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων  με την οδό Μπιζανίου,  μήκους    900 μέτρων    κατασκευάστηκε το 1960, αποτέλεσε και λειτούργησε ως τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Η περιοχή, που διέσχιζε η νέα αυτή χάραξη, την εποχή εκείνη ήταν αδόμητη  άρα ως επιλογή ήταν άριστη αφού η Φιλιππιάδα αποκτούσε περιφερειακή οδό και αποσυμφόριζε την οδό Μπιζανίου που ως τότε αποτελούσε τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Στα 60 χρόνια που πέρασαν η οδός Σόλωνος Γκίκα αλλάζει ρόλο, από περιφερειακή οδός μετατρέπεται σε  κεντρική οδό της πόλης αφού ένθεν και ένθεν της οδού έχει αναπτυχθεί πυκνή πολεοδομική δόμηση, πολλές και ποικίλες επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν πρόσοψη στην οδό, το 1ο Δημοτικό Σχολείο (δυναμικότητας 250 μαθητών),  το 1ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο , ο Παιδικός Σταθμός της Πόλης , το Δημοτικό Στάδιο, ο ενοριακός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος και το κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου,  εξυπηρετούνται από την οδό Σόλωνος Γκίκα.

Το κυκλοφοριακό φορτίο της οδού έχει αυξηθεί σημαντικά ,γιατί οχήματα από την παράκτια ζώνη και την  Πρέβεζα , διέρχονται μέσα από τη Φιλιππιάδα για να εισέλθουν στη Νέα (Ιόνια) Οδό.

Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα των κατοίκων ο δρόμος εξακολουθεί να λειτουργεί με προδιαγραφές του 1960. Πεζοδρόμια δεν έχουν κατασκευασθεί ποτέ. Η κατάσταση τριτοκοσμική. Βλάστηση, λακκούβες  που γεμίζουν νερά όταν βρέχει, αναγκάζουν τους πεζούς να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα για τη μετακίνησή τους.

Την τελευταία δεκαετία έχουν συμβεί δεκατέσσερα (14) θανατηφόρα ατυχήματα και δεκάδες βαρείς τραυματισμοί. Το τελευταίο τετράμηνο δύο σοβαρά ατυχήματα επί της Σόλωνος Γκίκα , το ένα θανατηφόρο και το άλλο με βαρύ τραυματισμό , συγκλόνισαν τη μικρή μας κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος που με επιτάσεως επανερχόμαστε σε παλαιότερο αίτημά μας.

Οι κάτοικοι με το υπόμνημα ζητούν το αυτονόητο. Τη σύνταξη και την υλοποίηση μελέτης που θα περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων και βασικές αισθητικές παρεμβάσεις στον κεντρικότερο δρόμο της Φιλιππιάδας, που είναι η οδός Σόλωνος Γκίκα.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΒΩΝ ΜΕΣΑ                                                                  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 


Η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου μέσα σε μια πόλη αφορά την αρμοδιότητα και την ευθύνη των τοπικών αρχών και των δημόσιων φορέων που είναι υπεύθυνοι για τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την κυκλοφοριακή ρύθμιση. Συνήθως, η ευθύνη αυτή ανήκει στους εξής φορείς:

  1. Δήμος: Ο τοπικός δήμος έχει την ευθύνη για τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την κυκλοφοριακή διαχείριση σε τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, μπορεί να είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση μικρότερων έργων και για τη συντήρηση των υποδομών.
  2. Περιφέρεια: Σε περιπτώσεις μεγαλύτερων έργων υποδομής, όπως οι ανισόπεδοι κόμβοι, η ευθύνη μπορεί να ανήκει στην περιφέρεια, που έχει αρμοδιότητες για την ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου σε περιφερειακό επίπεδο.
  3. Κεντρική Κυβέρνηση: Για σημαντικά έργα που εμπλέκουν εθνικές οδούς ή αφορούν στρατηγικές κυκλοφοριακές υποδομές, η ευθύνη μπορεί να ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση και το συντονισμό μεγάλων έργων υποδομής.

Συνοπτικά, η ευθύνη για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου σε μια πόλη εξαρτάται από τη συγκεκριμένη τοποθεσία και το μέγεθος του έργου, με την εμπλοκή τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών αρχών.

ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 


  Η είσοδος της Φιλιππιάδας ως έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2019. 

Δεν μπόρεσε όμως να δημοπρατηθεί το έργο   γιατί απλούστατα δεν είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα από το Υπουργείο για αναγκαστική απαλλοτρίωση.

 Προσέφυγε η Περιφέρεια  στη Δικαιοσύνη για ορισμό τιμής μονάδας και μόλις εκδόθηκε η απόφαση  έγινε  η δημοπράτηση του έργου. 

 Ο αρχικός προϋπολογισμός των 2, 2 εκ. ευρώ ήταν ενδεικτικός και οριστικοποιήθηκε στο 1.450.000 ευρώ συν τις απαλλοτριώσεις».

Ο Περιφερειάρχης τότε  απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι το Υπουργείο Υποδομών προ του 2019 είχε εξασφαλίσει 30 εκ. ευρώ για το σύνδεση Κόμβος Καμπής-Γέφυρα Καλογήρου, υπενθυμίζοντας ότι τα χρήματα αυτά τα έβαζε η Περιφέρεια (από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ).

«Ενώ αρχικά το Υπουργείο είχε πει ότι το έργο μέσω Προγραμματικής Σύμβασης θα το εκτελέσει η Περιφέρεια, τρεις ημέρες προ των εκλογών ο Γενικός Διευθυντής του  απάντησε ότι ούτε μελέτες έχουν έτοιμες, ούτε μπορεί να κάνουμε προγραμματική σύμβαση», πρόσθεσε.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Φτανει πια το αιματοκύλισμα να ληφθούν μέτρα και γίνει η σύνδεση της Ιονίου οδού με την Γέφυρα Καλογήρου !Θρήνος στην Φιλιππιαδα Ζευγάρι χάνει τη ζωή του σε φρικτό τροχαίο δυστύχημα



Τραγικό   ατύχημα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν ένα ζευγάρι από τα Ανωγιατά βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Φιλιππιάδας. Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνα, όπου η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε το ζευγάρι συγκρούστηκε βίαια με φορτηγό αυτοκίνητο !

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύο επιβάτες της μοτοσικλέτας βρήκαν ακαριαίο θάνατο. 
Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας έχει αναλάβει την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα, εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η μοιραία σύγκρουση..

Το πρόβλημα στην Φιλιππιαδα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστιο γιατί υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρευση με την έξοδο της Ιόνιας οδού να διέρχεται μέσα από τον ιστό της πόλης με αποτέλεσμα δεκάδες ατυχήματα να λαμβάνουν χώρα με πολλούς νεκρούς και τραυματίες !

Είναι καιρός να επέμβουν οι ιθύνοντες για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα και στο συγκεκριμένο σημείο να κατασκευαστεί κόμβος στο συγκεκριμένο σημείο και επιτέλους να γίνει η χάραξη και η σύνδεση της Ιόνιας οδού με την γέφυρα Καλογήρου !