Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη απαντάει στον Θ. Ντερέκα




Δεν έχει να εισφέρει τίποτε θετικό στην πολιτική ζωή του τόπου μας όποιος απέχει της κοινωνικής ώσμωσης


«Δεν προάγει την πολιτική σκέψη η «με το ζόρι» αντιπαράθεση με τον πολιτικό σου αντίπαλο χωρίς ίχνος επιχειρηματολογίας. Καταφεύγεις σ’ αυτήν είτε όταν έχεις μηδενική γνώση του θέματος, είτε για να εισπράξεις τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που αποζητάς», επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, με την οποία απαντάει σε δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άρτας Θανάση Ντερέκα.
Κατατοπιστική η ανακοίνωση, μπορεί να ανοίξει τον διάλογο και για την δημόσια υγεία, που αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την πολιτική εκπροσώπηση του νομού μας.
Η απάντηση της κας Γεροβασίλη ακολουθεί:
«Διάβασα στα τοπικά ΜΜΕ δήλωση του τέταρτου στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17.06.2012, υποψήφιου βουλευτή Άρτας κου Αθανάσιου Ντερέκα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αφορμή της δήλωσης ήταν η επίσκεψή μου στις 16.07.2012 στο Νοσοκομείο Άρτας και η συζήτηση που είχα με το Διοικητή του κο Γεώργιο Λάμπρο για διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του.
Καθώς ο κος Ντερέκας υπογράφει τη συγκεκριμένη δήλωσή του προτάσσοντας πολιτικές – κομματικές ιδιότητες, θεώρησα, πριν τη διαβάσω, πως πρόκειται για μια δημόσια πολιτική του τοποθέτηση που αφορούσε τα προβλήματα του Νομαρχιακού μας Δημόσιου Νοσοκομείου και επεξεργασμένες προτάσεις επίλυσής τους. Εξαιτίας δε του γεγονότος πως από το 1993 ζω και ασκώ την Ιατρική στην Άρτα και όχι στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, η δε πολιτική μου τοποθέτηση και δράση είναι στην Αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω ούτε δημόσιο, ούτε εσωτερικό πολιτικό κείμενο του εν λόγω κυρίου.
Ο κύριος Ντερέκας, στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, μού προσδίδει την ιδιότητα του «εκπροσώπου των ιδιωτικών συμφερόντων» απαγορεύοντάς μου να κάνω λόγο για τη δημόσια υγεία, μιας και είμαι αυτοαπασχολούμενη ιατρός. Θεωρεί «πρόκληση την παρουσία και τις δηλώσεις μου στο Νοσοκομείο» καταλήγοντας πως «δε μένει παρά να δουν και οι συμπολίτες μας, πώς είναι δυνατόν “ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα”…». Οι δε δηλώσεις μου σχετικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η δημόσια υγεία, τα αίτιά της, καθώς και οι συγκεκριμένες προτάσεις μου προς τον κο Διοικητή για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Α. του προκάλεσαν «αν μη τι άλλο, θυμηδία».
Κρίνοντας από το παραπάνω δείγμα δημόσιας γραφής, που στερείται παντελώς υπευθυνότητας, επιχειρημάτων και πολιτικής ουσίας, ευτυχώς που ο κ. Ντερέκας δεν δραστηριοποιούνταν πολιτικά στο Νομό μας.
Δεν έχει να εισφέρει τίποτε θετικό στην πολιτική ζωή του τόπου μας όποιος απέχει της κοινωνικής ώσμωσης και χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες κάτω απ’ το όνομά του ως αποδεικτικά εγκυρότητας των λόγων του, αξιοποιεί το δημόσιο βήμα που του παραχωρήθηκε όχι για να διαφωνήσει και να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας, όχι για να προτείνει τις δικές του λύσεις για υπαρκτά προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά για να εξαπολύσει ατεκμηρίωτη αήθη επίθεση εναντίον οποιουδήποτε κομματικού του αντιπάλου, σήμερα εναντίον μου.
Δεν προάγει την πολιτική σκέψη η «με το ζόρι» αντιπαράθεση με τον πολιτικό σου αντίπαλο χωρίς ίχνος επιχειρηματολογίας. Καταφεύγεις σ’ αυτήν είτε όταν έχεις μηδενική γνώση του θέματος, είτε για να εισπράξεις τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που αποζητάς.
Προσφέρει κακές υπηρεσίες στην κοινωνία το παπαγαλάκι που ερμηνεύει αυτάρεσκα συμπεριφορές κάποιων εξαιτίας της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που γενικεύει τις προσωπικές του εικασίες ή εμπειρίες και τις αποδίδει ως βέβαιη αλήθεια σε όποιον στοχοποιήσει.
Είναι λοιπόν λυπηρό που η συνάντηση μια εκλεγμένης εκπροσώπου του Αρτινού λαού με το Διοικητή του Νοσοκομείου προξενούν θυμηδία στον κo Ντερέκα.
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το κατά πόσο είναι πρόκληση η παρουσία ενός βουλευτή σε δημόσιους χώρους και η δραστηριοποίησή του στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό είναι θέμα δημοκρατίας και αξιακού συστήματος του καθενός. Έχει να κάνει με το αν έχεις μάθει στην πολιτική να λειτουργείς στο φως ή στο σκοτάδι. Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω στον… «προκληθέντα», ότι ο λαός της Άρτας με επέλεξε να τον εκπροσωπώ, να εκπροσωπώ τα δικά του και όχι αλλότρια συμφέροντα. Πιστή στην επιλογή και την εντολή αυτού του λαού θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά του και να προωθώ τα οράματά του.
Εάν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχει διαχειρισθεί διαφορετικά τον ρόλο του ως εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου στο Μοσχάτο, ας το λύσει με την συνείδησή του και με τους πολιτικούς εντολείς του. Δική μου αταλάντευτη θέση είναι πως για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, για να ξαναβάλουμε επιτέλους την Ελλάδα σε καθαρό ορίζοντα και αναπτυξιακή τροχιά, πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι συμπαραστέκονται στους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Το καταλαβαίνει και ο Αρτινός λαός, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους, που εμμονικά κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!