Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ως τον Δεκέμβριο η επανεκκίνηση σε Ιόνια Οδό και άλλους τέσσερις οδικούς άξονες


Πρώτη θέση στην κυβερνητική ατζέντα λαμβάνει η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, εκ των οποίων δύο, Ιόνια Οδός και Ε65 αφορούν άμεσα την Ήπειρο.
Τα έργα μένουν παγωμένα εδώ και πολλούς μήνες με τους παραχωρησιούχους να μην δείχνουν πρόθυμοι για επανέναρξη των εργασιών αν πρώτα δεν ανοίξουν οι τραπεζικές κάνουλες.
Η επανεκκίνηση των πέντε αξόνων πάντως αποτελούν κυρίαρχη προτεραιότητα για τα συναρμόδια υπουργεία. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας έδωσε το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό, λέγοντας πως μέχρι τον Δεκέμβριο 2012 οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θέτει ως στόχο να βάλει και πάλι μπρος επενδύσεις ύψους 4,5 δισ. Ευρώ.
Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μ' επιστολή του που έστειλε σήμερα το πρωί ζητά συνάντηση για το θέμα με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η νέα κυβέρνηση, όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, από την ικανότητά της να επανεκκινήσει αυτά τα δύο μεγάλα έργα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ακόμη πως πρόκειται για δύο αυτοκινητόδρομους, από την ολοκλήρωση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας, που σήμερα παραμένει απομονωμένη από τα μεγάλα οδικά δίκτυα, η ασφάλεια στις μετακινήσεις αλλά και η απασχόληση στην Περιφέρεια κατά την περίοδο κατασκευής των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!