Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΙΜΕΩΝΙΔΗ

Ώρα για οικιακή οικονομία… Ώρα για οικιακή οικονομία…


simeonid-a22

Οι αδερφοί Συμεωνίδη, μπορούν να στηρίξουν την όποια προσπάθεια και για την κήπο και για τα οικόσιτα ζώα…


Από μόνα τους στα πράγματα, μας οδηγούν σε επιλογές που κάποτε φάνταζαν αδιανόητες… Που σημαίνει ότι και ο κήπος και τα οικόσιτα ζώα, θα μπουν στην ζωή μας και θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με τα χρειαζούμενα λαχανικά, τομάτες, πατάτες και φυσικά τα οικόσιτα ζώα, που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει κάθε σύγχρονο νοικοκυριό, για να επιβιώσει.

simeonid-a26

Ότι κι αν χρειαστεί κανένας, για τον κήπο του και την επιμέλειά του, υπάρχει στο γεωπονικό κατάστημα ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ.


Κι αν η όποια προσπάθεια για την δημιουργία του κήπου ή την εγκατάσταση κάποιων οικόσιτων ζώων, φαντάζουν πολύ δύσκολα να γίνουν πράξη, σήμερα είναι πολύ απλά, γιατί κοντά στη Νέα Κερασούντα, το γεωπονικό κατάστημα των αδερφών ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ δημιούργησε το χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί τα πάντα και να προχωρήσει και στην δημιουργία του κήπου του, αλλά και να έχει τα οικόσιτα ζώα, που στην σημερινή εποχή, είναι περισσότερο από αναγκαία. Μια κότα ας πούμε ή μια κατσίκα, δεν είναι δύσκολο να υπάρχουν σ’ έναν μικρό κήπο και να έχουν την δική τους συνεισφορά στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού. Άσε που μπορεί να αποτελούν και μια ευχάριστη ενασχόληση, που κι αυτή, η εποχή μας, την αναζητάει…
Στο γεωπονικό κατάστημα των αδερφών ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, που βρίσκεται στον δρόμο προς Πρέβεζα, μετά την Γέφυρα Καλογήρου, μια επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή.

simeonid-a27

Κάθε είδους χειροκίνητα και ηλεκτρικά εργαλεία, μπορεί να προμηθευτεί ο επισκέπτης.


Μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τον κήπο. Συστήματα άρδευσης για αυλές και κήπους., εργαλεία χειρός και ηλεκτρικά εργαλεία, όπως επίσης πλυστικά μηχανήματα και χλοοκοπτικά. Φυσικά και ότι είναι αναγκαίο για τα οικόσιτα παραγωγικά ζώα…
Επίσης απ’ τους γεωπόνους της εταιρείας, παρέχονται κάθε είδους συμβουλές και τεχνική υποστήριξη, για όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια…


Ζωοτροφές και χονδρεμπόριο



Στον σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που δημιούργησαν οι αδερφοί ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, ένα μεγάλο κομμάτι είναι αφιερωμένο στην εμπορία ζωοτροφών, κτηνιατρικών φαρμάκων και ειδών για  γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Υπάρχει μεγάλη παρακαταθήκη ζωοτροφών για κάθε κτηνοτροφική δραστηριότητα, κτηνιατρικά φάρμακα , ισορροπιστές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, επίσης μεγάλη είναι η παρακαταθήκη σε σπόρους και λιπάσματα, όπως επίσης και γεωργικά φάρμακα και ότι άλλο χρειάζεται ο σύγχρονος αγρότης.

simeonid-a23

Το εμπόριο ζωοτροφών, είναι απ' τις βασικές δραστηριότητες της επιχείρησης. Εδώ το παρασκευαστήριο.


Χρήσιμο για την εποχή μας…


Η επίσκεψή μας, στις εγκαταστάσεις των αδερφών ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, εκτός του ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε παραπάνω αποδείχτηκε χρήσιμη και για έναν επί πλέον λόγο. Δίνει την απάντηση σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μ’ αυτό που η εποχή μας ζητάει και οι πάντες ενδιαφέρονται, να γίνει κάτι. Απ’ την μια την ενίσχυση και διάδοση της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι η απάντηση και στην οικονομική κρίση και απ’ την άλλη η ενίσχυση της οικιακής οικονομίας, που τα τελευταία χρόνια, οι πάντες αν δεν είχαμε εγκαταλείψει, την είχαμε υποτιμήσει κιόλας. Σιγά μην ασχολούνταν, κάποια κυρία τα προηγούμενα χρόνια με την καλλιέργεια τομάτας ή μαϊντανού… Ερχόταν απ’ το χωριό, για να το αγοράσει στην λαϊκή αγορά… Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Η οικιακή οικονομία είναι εκ των ων ουκ άνευ και για να την προχωρήσεις ο καθένας, έχουμε την αίσθηση, ότι πρέπει να ξεκινήσει απ’ το γεωπονικό κατάστημα των αδερφών ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ στη Νέα Κερασούντα.



Εκ των υπευθύνων του καταστήματος ο Νίκος Συμεωνίδης, είναι πρόθυμος να αναλύσει το τι μπορεί να προσφέρει το κατάστημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!