Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σε Φιλιππιάδα και Γιάννινα τα Κέντρα Λαθρομεταναστών

- Θα χρησιμοποιηθούν τα στρατόπεδα που κλείνουν, ανακοίνωσε ο Ν. Δένδιας
Το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, το οποίο παραμένει κλειστό κι ένα από τα στρατόπεδα του Νομού Ιωαννίνων, επιλέγονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών.
Μάλιστα οι διαδικασίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μετά την απόφαση να χρησιμοποιηθούν, για προσωρινή κράτηση, στρατόπεδα που διαθέτουν τις υποδομές και μπορούν να διαμορφωθούν ταχύτατα.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επιβεβαίωσε ότι τα στρατόπεδα, το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα αξιοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών.
Ο κ. Δένδιας δήλωσε πως κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών».
«Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!