Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Δεν είναι ο Μπόμπολας, ούτε ο Βαρδινογιάννης. Είναι ο παπαρηγακουτσουμπισμός...

13673026_RIZOSPASTHS_137569266958_137569266958.limghandler.jpg
    
Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν. Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς...

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.
Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%. Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων [tanea]

 

Προκειμένου να πουλήσει μια από τις επιχειρήσεις του σε νέο ιδιοκτήτη, «καθαρή από εργαζόμενους», θα τους περάσει και τους 48 σε θυγατρικές επιχειρήσεις του «Ομίλου» και θα τους απολύσει από εκεί, ήσυχα κι ωραία. Τους 4 που περισσεύουν και τους χρειάζεται για την ιστοσελίδα, θα τους «παραιτήσει» και θα τους επαναπροσλάβει με πολύ λιγότερα χρήματα, ας είναι καλά το μνημόνιο. Αυτήν την πολύ βολική πατέντα θα την εφαρμόσει και στην άλλη επιχείρηση, στο εκδοτικό κομμάτι του Ομίλου, όταν με το καλό τελειώσει κι εκεί με τις απολύσεις (δυστυχώς, δεν παραιτούνται τα αχάριστα γομάρια να γλιτώσει τις αποζημιώσεις...). Τέλος, με όλους αυτούς που θα απολυθούν, ήδη ξεκίνησε συζητήσεις ζητώντας κούρεμα τουλάχιστον 40% σε αυτά που τους χρωστάει (νόμιμες αποζημιώσεις, δεδουλευμένα κλπ).Αυτός ο κατά τα φαινόμενα ανάλγητος εργοδότης και στυγνός κεφαλαιοκράτης δεν είναι ο Μπόμπολας, ούτε ο Βαρδινογιάννης. Είναι το ΚΚΕ της Παπαρήγα και του Κουτσούμπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!