Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή!!!

Ο νόμος για τις off shore πολιτικών ισχύει από το 2010. Ήταν ο λόγος που βγήκε στη φόρα η υπόθεση Τζοχατζόπουλου. Ήταν πακέτο με το «Διαύγεια» τότε.
Η αλλαγή έγινε μέσα στο νόμο του νέου μνημονίου το 2016, που ήταν 7500 σελίδες. Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι μέχρι σήμερα που έγινε ντόρος. Το ότι κανένας κυβερνητικός Βουλευτής δεν πήρε χαμπάρι τι ψήφιζε δημιουργεί ένα ζήτημα σχετικά με τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής όσο νά’ ναι.
Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τον Χρυσοχοίδη!

Δύο τρεις παρατηρήσεις σχετικά με την απόσυρση της διάταξης που επέτρεπε στους βουλευτές την συμμετοχή σε off shore εταιρείες και την ανακοίνωση της Γεροβασιλη που θέλουν προσοχή.
Α. Δεν είπε τίποτε για τα συγγενικά πρόσωπα, πράγμα που υπήρχε ΡΗΤΑ στον νόμο της κυβέρνησης Παπανδρεου.
Β. Μίλησε γενικά για " εταιρείες της αλλοδαπής".  Αλλοδαπή είναι και η ΕΕ. Σε περίπτωση που κατατεθεί μία τέτοια τροπολογία, είναι μονόδρομος να κηρυχθεί άκυρη αφού αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
Γ. Ο νόμος Παπανδρεου ήταν αρκετός, πλήρης, σαφής και ξεκάθαρος.  Άρα ήταν υπεραρκετή η ακύρωση\αποσυρση αυτου που ψηφίστηκε προχθες και όχι η τροποποίηση του.
Δ. Ο νόμος Παπανδρεου περιελάμβανε ΟΛΟΥΣ τους υπόχρεους Πόθεν Έσχες - δεν είχε μόνο τους πολιτικούς. Διοικητές τραπεζών, δημοσιογράφους, δικαστικούς κλπ.

Ακόμα και μια μέρα να μείνει ο νόμος, τα λαμόγια παίρνουν συγχωροχάρτι!
Να μην ξεχνάμε ότι ο Χάρης_Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 2010 θεσμοθέτησε τον νόμο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore !
Το 2016 η πρώτη Φορά Αριστερότερα τον καταργεί! 
Δεν την θέλατε την κυβέρνηση Παπανδρέου, που ψήφισε και θεσμοθέτησε άπειρους νόμους για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής! ...θέλατε αξιοπρέπεια και σκίσιμο μνημονίων!
Καλό ξέσκισμα λοιπόν!...Και όσοι αντέξουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!