Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Γ.Παπανδρέου στη Φιλιππιάδα!

 

Κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


Βρισκόμαστε μπροστά στο νέο φαινόμενο της μεγάλης εξόδου μεταναστών και προσφύγων, όχι μόνο από τη Συρία, αλλά από πολλές περιοχές της γης. Αυτό το φαινόμενο θα είναι αυξανόμενο και γι’ αυτό χρειάζεται τουλάχιστον μία συστηματική και συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική, αν όχι και διεθνής.

Ο Ελληνισμός και η κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα, έχουν δείξει ιδιαίτερη μεγαλοψυχία, παρά την οικονομική κρίση. 

Είναι απαραίτητη, όμως, η συντονισμένη πολιτική από μεριάς της πολιτείας, ώστε να εγγυηθούμε αφενός τον ανθρωπισμό, που είναι άλλωστε μέσα στις παραδόσεις μας, και αφετέρου πως όταν τελικά επιστρέψουν, θα είναι οι ίδιοι οι ‘αρχιτέκτονες’ και οι ‘μηχανικοί’ μίας διαφορετικής πολιτείας στη Συρία και στις άλλες χώρες, με την βοήθεια και τους δεσμούς της ελληνικής φιλοξενίας. 

Σε ό,τι αφορά τα hotspot, θα ήθελα καταρχήν να συγχαρώ όλους τους φορείς που δουλεύουν εδώ, την Αυτοδιοίκηση, τους Έλληνες και ξένους εθελοντές, τις αρχές - την Πυροσβεστική, την Αεροπορία, την Αστυνομία. 
Υπάρχει μία αγαστή συνεργασία και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, ιδιαίτερα όταν πλαισιώνεται από μία τοπική κοινωνία που αποδέχτηκε και αγκάλιασε τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Αυτό αναδεικνύει και τη χώρα μας, σαν μία χώρα με βαθιά αισθήματα ανθρωπισμού.

Στα θέματα της διοίκησης, το βασικό είναι να υπάρχει η σωστή συνεργασία και οι σωστοί άνθρωποι για να αναλαμβάνουν και να διαχειρίζονται αυτές τις υποθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!