Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ανοησία ή περίεργο σχέδιο; Ποιοι θα επενδύσουν στο Νησάκι της Πάργας…

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ  ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ?


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ?

ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!!!!!!
NHSI PANAGIA1
Μπορεί η Κυβέρνηση να αφήνει εκτός Ειδικών Ενισχύσεων, ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, η οποία παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, όμως την τελευταία στιγμή και για να.... άρει τις ανισότητες εντάσσει το Νησάκι Παναγιάς της Πάργας!!!
Πρόκειται για μία μεγάλη ανοησία ή για κάποιο σκοτεινό σχέδιο που δεν γνωρίζει κανένας στην Ήπειρο;
Η είδηση πάντως, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει, κάνει άλλους να προβληματίζονται κι άλλους να γελάνε!
Την ένταξη της «Παναγιάς» στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης, σε αυτές δηλαδή που χρήζουν ευνοϊκότερης ενίσχυσης, ανακοίνωσε ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Από ολόκληρο το Νομό Πρέβεζας εντάσσονται ακόμη οι Δημοτικές Κοινότητες Κρανιάς και Ανωγείων!
Σύμφωνα με όσα προβλέπεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, μία περιοχή χαρακτηρίζεται ως Ειδική στην περίπτωση, όπου εμπίπτει τουλάχιστον σε ένα από τα ακόλουθα κριτήρια: α. ορεινή περιοχή, σύμφωνα με τη κατηγοριοποίηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. β) παραμεθόρια περιοχή, γ) νησιά με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο των 3.100κατοίκων, δ) περιοχή, που παρουσιάζει μεγάλη μείωση του πληθυσμού, άνω του 30%.
Είναι απορίας άξιον λοιπόν πιο από τα κριτήρια αυτά πληροί το Νησάκι της Παναγιάς, το οποίο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά και τη γραφικότητά του.
Το Νησάκι βέβαια ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την εξαγγελία του Κώστα Μπάρκα, δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για τους απώτερους σκοπούς που μπορεί να υποκρύπτει η ένταξη στα ειδικά κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου.
NHSI PANAGIA2
Το Νησάκι βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάργας. Εκτός από το γραφικό εκκλησάκι εντυπωσιακό είναι το Κάστρο του Βοναπάρτη, που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού.
Το Κάστρο χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ετών 1797 και 1814.
Πρόκειται λοιπόν για ένα μνημείο της φύσης και του πολιτισμού, στο οποίο δεν έχει αναπτυχθεί ποτέ καμία επιχειρηματική δραστηριότητα...
Η ένταξη στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης, προκαλεί ερωτήματα, τα οποία οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση.. Εκτός αν πρόκειται για μία ένταξη χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο που γίνεται μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!