Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Παίρνει το στρατόπεδο ο δήμος Ζηρού! Καμμένος και Τσακαλώτος υπέγραψαν την απόφαση !


Με την αποδέσμευση και απόδοση στο δήμο του στρατοπέδου εξαργυρώνεται κατά πως φαίνεται η συμβολή του δήμου Ζηρού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Με χθεσινή απόφασή του το Ταμείο Εθνικής Άμυνας , με τις υπογραφές των υπουργών Καμμένου και Τσακαλώτου καθώς και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ «αποδεσμεύει και αποδίδει το στρατόπεδο Πετροπουλάκη στο σύνολο της έκτασής του (118.500 τ.μ) στο δήμο Ζηρού, καθώς δεν είναι αναγκαίο πλέον για στρατιωτικές ανάγκες».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα υπογραφεί και σχετικό συμβόλαιο τα έξοδα του οποίου θα βαρύνουν τον δήμο. 

Η απόφαση ωστόσο έχει μια άλλη παράγραφο που δεν μπορεί να μην εγείρει επιφυλάξεις στη μεριά του δήμου. «Η επιστροφή θα γίνει με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος που ήθελε προκύψει στη συγκεκριμένη έκταση από οποιαδήποτε αιτία υπέρ του ελληνικού δημοσίου».

Τι μπορεί να σημαίνει αλήθεια; Ίσως αυτό να αναζητά κι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζηρού που δεν προέβη άμεσα σε δηλώσεις για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος επιστροφής του στρατοπέδου.

Ως γνωστόν ο κ. Καλαντζής διευκόλυνε τα μάλλα την κυβέρνηση με την αποδοχή λειτουργίας hot spot έστω και με τον όρο επιστροφής του ανενεργού στρατοπέδου στο δήμο όπου και ανήκε ως έκταση πριν μετατραπεί σε στρατόπεδο. Ήλπιζε και ζητούσε ακόμα την απασχόληση ντόπιων στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ο κ. Καλαντζής.

Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων που επισκέφθηκαν την περιοχή, είδε προ ημερών να τοποθετείται συντονιστής ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας και στην προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού να μην ισχύει το κριτήριο εντοπιότητας.

Αντέδρασε ο Δήμαρχος και προφανώς για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του προώθησαν την υπόθεση επιστροφής του στρατοπέδου του δήμου που εκκρεμεί ως αίτημα πάνω από τέσσερα χρόνια αφότου έκλεισε οριστικά το στρατόπεδο.

Ρούλα Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!