Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ!!!!

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ !!!!!!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος  Ζηρού θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής του παζαριού με τα τσίγκια και τις ξυλοκατασκευές.

Ο Δήμος Ζηρού με την ανάθεση του παζαριού στην ΑΕ  επιχειρεί την αυτοδιοργάνωση τόσο με καινούργιο τρόπο κατασκευής (τέντα) όσο και στην απευθείας ανάθεση της ενοικίασης του χώρου από την ΑΕ.
Το κέρδος από την όλη προσπάθεια, πρέπει να είναι τουλάχιστον με την αλλαγή του τρόπου κατασκευής των παραγκών 50% πάνω από τα προηγούμενα χρόνια.
Μόνο από το κόστος κατασκευής που θα μειωθεί στο μισό λέγεται ότι θα προκύψει το σοβαρό αυτό ποσό.
Εκτός αν αυτό το κέρδος  συγχωνευτεί με τα " έξοδα"!
Ο δήμος εισέπραττε περίπου 350 ευρώ την θέση και τώρα τουλάχιστον πρέπει να εισπράξει 600 ευρώ . Δεν βάλαμε και τα μαγαζάκια και το Λούνα Παρκ!!!!!!
Μάλλον μόνο ,από αυτά θα μπορούσε να βγεί η κατασκευή του εκθεσιακού πλέον παζαριού.
Κάντε ένα λογαριασμό πόσες παράγκες θα είναι και βγάλτε συμπέρασμα.
Τα έξοδα από την κατασκευή της Τέντας σύμφωνα με "το παρατηρητήριο τιμών" δεν υπερβαίνουν τα 20.000 ευρώ.


ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΌ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποφασίζει Ο μ ό φ ω ν α : 1. Εγκρίνει τη διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας. 2. Ως χώρος διοργάνωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας καθορίζεται ο ειδικά διαμορφωμένος γι’ αυτό το σκοπό χώρος που βρίσκεται στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Κατά πλειοψηφία : 3. Εγκρίνει ως φορέα εκμετάλλευσης και διαχείρισης της ετήσιας εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας την ΔΗ. ΖΗ. Α. Ε. Ο. Τ. Α. 4. Αναθέτει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τη σύνταξη της κανονιστικής πράξη που θα αφορά τα θέματα αδειοδότησης, χωροθέτησης, λειτουργίας κ.τ.λ. και η οποία στη συνέχεια θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζηρού για έγκριση. 5. Εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση του ειδικά διαμορφωμένου γι αυτό το σκοπό χώρο που βρίσκεται στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, από 25 Οκτωβρίου 2016 έως 02 Νοεμβρίου 2016 στη ΔΗ. ΖΗ. Α. Ε. Ο. Τ. Α., για τη διοργάνωση και λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας, σύμφωνα και με την αριθ. 18/2016 Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας και την αριθ. 18/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννος Γεώργιος με το εξής σκεπτικό : Εγώ συμφωνώ με την ετήσια διοργάνωση της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας, αφού αυτός είναι θεσμός, συμφωνώ επίσης με το χώρο από την στιγμή που τον προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο, διαφωνώ όμως με την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης από την ανώνυμη εταιρεία με δεδομένο ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια μας εκθέσατε κάποιους λόγους που δεν έπρεπε να γίνει η εμποροπανήγυρη από την εταιρεία και εγκρίναμε αυτή να γίνει από το Δήμο και από τη στιγμή που δεν εξέλειπαν αυτοί οι λόγοι δεν μπορώ να εγκρίνω την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης από την ανώνυμη εταιρεία.
Καλό είναι να θυμηθούμε κάποτε  είχε γίνει πρόταση και παλιά να γίνει εκθεσιακό το παζάρι από τον πρόεδρο  του  εμπορικού συλλόγου Φιλιππιάδας  και αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Πρέβεζας, και δεν τα βρήκε ο κατασκευαστής με τον δήμαρχο!!!!
Αν είχε γίνει τότε θα είχαν αλλάξει πολλά .
Αλλά μάλλον πρόσφεραν περισσότερα οι άλλοι!!!!!
Θα είναι κάτι το αυτονόητο να αλλάξουν τα δεδομένα στην διοργάνωση του παζαριού γιατί πολύ έχουμε αργήσει πολιτιστικά και πολιτισμικά.
Όσο για τα οικονομικά οφέλη και την διαχείριση θα είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!