Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αγωνία για την εξαφάνιση μικρού αεροσκάφους της αερολέσχης Άρτας

Αποτέλεσμα εικόνας για AEROLESXH DYTIKHS ELLADAS
Συνεχίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής ενώ πετούσε πάνω από τα Καλάβρυτα.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο στην αερολέσχη Άρτας. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από την Πελοπόννησο.
Δημοσιεύουμε φωτό του αεροσκάφους της αερολέσχης Άρτας που έχει στη διάθεσή της δύο τετραθέσια αεροπλάνα αυτού του είδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaPosto στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος. Ο εκπαιδευτής είναι εν ενεργεία πιλότος SUPPER PUMA, καταγόμενος από την Πάτρα και ο εκπαιδευόμενος κατάγεται από το Ξυλόκαστρο. Ο πιλότος  περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.
PREVEZAPOSTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!