Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΥΡΟΣ: Γυμνά καλώδια, ρευματοκλοπή και αλλες επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εργασίες στην Εμποροπανήγυρη

Δελτίου τύπου                                                                                                  Πρέβεζα 2 3 -10-2016Θέμα :  Επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στην Εμποροπανήγυρη στο Δ.Δ. Λούρου – επιτόπια επίσκεψη του διμελούς οργάνου της Περιφ. Ενοτ. ΠρέβεζαςΟ Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Π. Ε. Πρέβεζας  ιδρύθηκε και λειτουργεί με γνώμονα όχι μόνο την  προστασία των μελών του , αλλά και  την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας   περί εκτελέσεως πάσης φύσεως ηλεκτρολογικών έργων   , λαμβάνει δε μέριμνα  και για την καλή κατασκευή των  ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και την ασφαλή λειτουργία τους για την διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας.  Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας του Συνδέσμου , γίνεται δέκτης καταγγελιών , για επικίνδυνες  ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις .Στις 19-10-2016 ενημερώθηκε για ακατάλληλες και επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  στην Εμποροπανήγυρη που διενεργείται κάθε χρόνο στο δημοτικό διαμέρισμα του  Λούρου Πρέβεζας . Άμεσα μετέβη στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία ήταν σε λειτουργία , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου με τον Γραμματέα , όπου και διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της  κείμενης νομοθεσία και όχι μόνο. Επικίνδυνες  καλωδιώσεις xωρίς  προστατευτκή σωλήνα , παράκαμψη στο ρελέ διαρροής (bypass) ,ακατάλληλες συνδέσεις που εγκυμονούσαν μεγάλο  κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια , ακόμα και μικρών παιδιών μιας στον χώρο, υπήρχε Λούνα Πάρκ .Ο Σύνδεσμος ενημέρωσε άμεσα και  εγγράφως  το διμελές όργανο του τμήματος ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας , το οποίο μαζί με τον εμπειρογνώμονα του Συνδέσμου μετέβει την Πέμπτη   20-10-2016 ,το πρωί  στην εμποροπανήγυρη.
Διενεργήθηκε εκτεταμένος έλεγχος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης  και εκτός των άλλων διαπιστώθηκε , ότι ενώ υπήρχε  νέα παροχή ρεύματος  για την ηλεκτροδότηση της εμποροπανήγυρης , υπήρχε και   παράτυπη  ηλεκτρολογική σύνδεση με υφιστάμενο πίνακα του Δήμου, ο οποίος είχε παραβιαστεί  και τροφοδοτούσε υπαίθριο εστιατόριο και το λούνα πάρκ  χωρίς καν ρελέ διαφυγής .Το διμελές όργανο κάλεσε τον ηλεκτρολόγο ,  που εκτέλεσε τις εργασίες και συνέταξε την Υ.Δ.Ε.  για να γίνει ηλεκτροδότηση του πανηγυριού, επιτόπου  στο χώρο .Ο ίδιος μετέβει στο χώρο  μαζί με συγγενικό πρόσωπο του  που απορούσε« τι λάθος είχει γίνει αφού για 30 χρόνια έτσι φτιάχνουν τα πανηγύρια και κανένας έλεγχος δεν είχε γίνει» !!Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση  προς στο αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας , δώθηκε εντολή  να αφαιρεθούν  οι παράτυπες συνδέσεις  κάτι  το οποίο έγινε άμεσα , από τον ηλεκτρολόγο της εμποροπανήγυρης .
Το διμελές όργανο , θα συντάξει την έκθεση του για την απόδοση των ευθυνών στον ηλεκτρολόγο  , στο άτομο το οποίο παρέλαβε την Υ.Δ.Ε, δηλαδή τον καταναλωτή που θα πληρώσει και το λογαριασμό, καθώς και στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και του λούνα πάρκ  διότι τροφοδοτούσαν παράνομα  με ηλεκτρικό ρεύμα τις επιχειρήσεις τους .Η απόφαση για την επιβολή διοικητικών  προστίμων  θα αναρτηθεί στη διαύγεια .Επισυνάπτονται φωτογραφίες
Εκ μέρους του Διοικητικού ΣυμβουλίουΟ ΠρόεδροςΣταύρου Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!