Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εγνατία.. Πωλείται και γεμίζει διόδια

diodia neweg
Και πωλείται και γεμίζει διόδια... Η Εγνατία Οδός έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα περνάει πλέον στο παρελθόν.
Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση είναι στον αέρα και μαζί η δημοπράτηση κατασκευής τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων, μεταξύ των οποίων και στο Δροσοχώρι.
Σύμφωνα με την απόφαση οι νέοι σταθμοί διοδίων θα κατασκευαστούν στην Παμβώτιδα (στα Ιωάννινα), στη Μέστη (στην Ξάνθη) καθώς και στα συνοριακά περάσματα Ιεροπηγής (κάθετος άξονας Σιάτιστα-Ιεροπηγή) και Εύζωνοι (κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).
Η δημοπράτηση θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου 2016. Το συνολικό κόστος κατασκευής τους είναι 6,9εκ.ευρώ ενώ συνολική προθεσμία περαίωσης των σταθμών είναι 6 μήνες από τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Επίσης υπάρχουν και τμηματικές προθεσμίες που είναι οι παρακάτω:
1η Τμηματική προθεσμία: Ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης να υποβληθούν οι μελέτες εφαρμογής του έργου.
2η Τμηματική προθεσμία: Πέντε μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των στεγάστρων των Σ.Δ. Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων.
3η Τμηματική προθεσμία: Τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Δ. Παμβώτιδας.
Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κήποι Έβρου) και 3 κάθετων αξόνων (Σιάτιστα-Καστοριά-Ιεροπηγή, Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας).
Συνολικά θα περιλαμβάνουν 18 σταθμούς διοδίων από τους μόλις 8 που λειτουργούν σήμερα σε Τύρια, Μαλακάσι, Πολύμυλο, Μάλγαρα, Ανάληψη, Μουσθένη, Ίασμο και Προμαχώνα,. Επί της ουσίας η κατασκευή των 4 νέων σταθμών διοδίων είναι μέρος της κατασκευής και λειτουργίας των σταθμών διοδίων που θα αποτελέσουν τη βασική πηγή εσόδων του παραχωρησιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!