Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ενώπιος ενωπίω με τους Ηπειρώτες…

alts sinedrio
H διοργάνωση του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγή ανασυγκρότηση, φέρνει την Ήπειρο στο προσκήνιο. Για δύο ημέρες τα φώτα της κυβέρνησης θα είναι στραμμένα στην περιοχή κι αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό γεγονός.
Όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί θα βρεθούν «ενώπιος ενωπίω»... Η Κυβέρνηση ενώπιον των Ηπειρωτών..
Συνέδρια έχουν γίνει πολλά και για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερα... Αν κάτι διαφοροποιεί το συγκεκριμένο είναι ότι αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία όχι μόνο για να ακουστούν προβλήματα –αυτά λίγο πολύ έχουν ακουστεί και είναι καταγεγραμμένα- αλλά για να δοθούν λύσεις.
Και κυρίως να δοθεί στην περιοχή μία προοπτική.. Η προοπτική που διαφάνηκε το 2008 και το 2009 όταν ολοκληρώθηκε η Εγνατία και η Ήπειρος άρχισε να αλλάζει. Η προοπτική εκείνη που ανακόπηκε βίαια με την είσοδο της χώρας στα χρόνια του μνημονίου.
Η Κυβέρνηση λοιπόν θα βρεθεί ενώπια ενωπίω με τους Ηπειρώτες.. Σήμερα η Ήπειρος δεν περιμένει το τρένο.. Όμως αναμένει να δει και ν’ ακούσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις οι οποίες δεν μπορούν να εξαντλούνται σε μια δεξαμενή καυσίμων για το αεροδρόμιο κι αυτή φορητή!
Και πέρα από θέματα γνωστά και κατατεθειμένα στα υπουργικά και στο πρωθυπουργικό γραφείο –σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα και επέκταση στην Κακαβιά, Ρυθμιστικό, Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, ολοκλήρωση του Ε65- αυτό που θα έχει πραγματική αξία, σε μία περιοχή με αυξημένη ανεργία και χωρίς καμιά παράδοση στην βιομηχανία, είναι να κατατεθεί μία προοπτική ανάπτυξης.. Όχι ως όραμα, αλλά ως κοστολογημένο σχέδιο.
Στο συνέδριο όλοι οι φορείς της Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με την κυβέρνηση... Και είναι μια χρυσή ευκαιρία για να διεκδικήσουν από κοινού. Στοχευμένα και συγκροτημένα.
Η προετοιμασία γίνεται εδώ και αρκετό καιρό καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους.
Για δύο ημέρες λοιπόν θα δούμε και θα ακούσουμε... Θα καταγράψουμε και στη συνέχεια θα γίνει ο απολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!