Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Παραμονή του ΤΕΙ στην Άρτα ζητά ο Δήμος

TEI HPEIROS N
Την ύπαρξη ενός δυνατού ΤΕΙ Ηπείρου, με αναβάθμιση όλων των τμημάτων του, την παραμονή τους στην Άρτα και εάν είναι δυνατή την δημιουργία και νέων ζήτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
Με αφορμή το επικείμενο συνέδριο της Κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το θέμα της αναβάθμισης του ΤΕΙ Ηπείρου σε πρώτη προτεραιότητα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ, ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία της δημιουργίας Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου στην Άρτα, μέσω της μετεξέλιξης και αναβάθμισης του υπάρχοντος Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, κάτι που αποτελεί αίτημα της Αρτινής κοινωνίας. Επιπλέον, ζήτησε την αναβάθμιση σε Πανεπιστημιακά όλων των τμημάτων του ΤΕΙ και τη δημιουργία του Αγροτοδιατροφικού Πάρκου, «κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή μας και στην τοπική μας οικονομία».
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ζητά:
⦁ Την αναβάθμιση όλων των Σχολών του ΤΕΙ που εδρεύουν στην Άρτα και την παραμονή τους στην πόλη με παράλληλη ίδρυση και νέων τμημάτων, που θα έχουν αντίκρισμα και πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
⦁ Την δημιουργία Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημιακού Επιπέδου στην Άρτα
⦁ Το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστημιακό και να ενσωματωθεί στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα.
⦁ Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστημιακό και να ενταχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα.
⦁ Την δημιουργία του Αγροτοδιατροφικού Πάρκου στο αναβαθμισμένο πλέον Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, που αποτελεί καινοτόμο ιδέα και θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!