Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Σ’ ένα δίμηνο ο νέος «Καλλικράτης»


Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο νέος «Καλλικράτης» σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η απλή αναλογική, τα τοπικά δημοψηφίσματα και ο διαχωρισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, θα είναι οι βασικότερες αλλαγές που θα επέλθουν.
Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019, ξεκαθαρίζοντας ότι με νόμο θα διαχωριστούν από τους ευρωεκλογές.
Επίσης όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών,«εισάγεται η εκλογή με ενιαίο (όχι δηλαδή παραταξιακό) ψηφοδέλτιο των μονομελών οργάνων-εκπροσώπων των πολύ μικρών Κοινοτήτων. Οι Δημοτικές Ενότητες διατηρούνται μόνο ως εκλογικές περιφέρειες, για να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση όλων των προ-Καλλικρατικών Δήμων στα Δημοτικά Συμβούλια.
Παράλληλα εισάγεται η διαδικασία του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Θεσμοθετείται η διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, όχι μόνο μετά από πρωτοβουλία των οργάνων του Δήμου, αλλά και κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας. Ο θεσμός του δημοψηφίσματος επεκτείνεται και σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!