Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο;
«ΝΔ και Σύριζα είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

Με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Όσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σοσιαλιστικών θέσεων» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας για το σήμερα έκανε λόγο για κυριαρχία της συντήρησης, καθώς το μόνο μέλημα της ΝΔ και του Σύριζα είναι η νομή της εξουσίας.
«Και οι δύο είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος και ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη» είπε χαρακτηριστικά.
«Και λυπάμαι που και στα δύο κόμματα ηγούνται νέοι άνθρωποι» προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Πρέπει να αγωνιστούμε για να αποφύγουμε έναν καταστροφικό διπολισμό» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο» έθεσε το ερώτημα, ξεκαθαρίζοντας της θέση του: εκλογές τώρα στη Βενεζουέλα και αποφυγή της εξωτερικής επέμβασης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕ για την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να διοργανωθεί νέο δημοψήφισμα για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας είπε πως θα πρέπει να συνδεθεί με σύγχρονα κινήματα, στόχος που απαιτεί «πυρήνα αξιών και πλουραλισμό ιδεών».
«Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» σημείωσε και χαρακτήρισε «παγίδα» το ενδεχόμενο «να γίνει η διαφορετικότητα πηγή εσωστρέφειας».

«Να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη για καθαρό στίγμα.
«Με αυτές τις σκέψεις και προσωπικά και ως Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών θα συμβάλουμε» κατέληξε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!