Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΖΑΨΑΣ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ (Για να αποφύγουμε τον πόλεμο στην Αραβική χερσόνησο )


"Με τι ήρθατε εδώ; Με αυτοκίνητο δεν ήρθατε; Δεν κάψατε βενζίνη; Είναι ωραίο να παίρνουμε πετρέλαιο από τις αραβικές χώρες και εκεί να γίνεται πόλεμος και σκοτωμός; ..."

Στην παρουσίαση, στην Πρέβεζα, υποψηφίων του συνδυασμού του “Κοινό των Ηπειρωτών”, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, παρότι, επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, δεν απέφυγε όμως να χρωματίσει σχετική του απάντηση, με επιχειρήματα που διοχετεύονται από τους υποστηρικτές των εξορύξεων.
Η πλήρης απάντηση του Γ. Ζάψα:

«Η Ήπειρος έχει 8 ποτάμια, 7 λεκάνες απορροής γιατί ο Αωός και ο Βοϊδομάτης έχουν την ίδια. Περιοχές Natura, την Παμβώτιδα... Θα πάμε σε αυτές τις περιοχές να κάνουμε εξορύξεις; Όχι!
Υπάρχουν περιοχές, που θα εξαιρεθούν. Τι να κάνουμε; Εξορύξεις στην Πάργα; Να την κάψουμε;
Όπου υπάρχουν περιθώρια με τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχει υπογράψει το Υπουργείο για την έρευνα και την εξόρυξη θα το δούμε. Με τι ήρθατε εδώ; Με αυτοκίνητο δεν ήρθατε; Δεν κάψατε βενζίνη; Είναι ωραίο να παίρνουμε πετρέλαιο από τις αραβικές χώρες και εκεί να γίνεται πόλεμος και σκοτωμός; Όχι! Ο καθένας να φροντίσει τα του οίκου του με την προστασία του περιβάλλοντος πρωταρχική. Ως πότε εμείς θα το εισάγουμε και θα βλέπουμε πόλεμο να εξελίσσεται αλλού, γι' αυτό το μεγάλο ζήτημα; Ας λύσουμε μόνοι μας τα ενεργειακά. Θα κάνουμε μία ημερίδα στα Ιωάννινα για τις ενεργειακές κοινότητες και θα ακολουθήσει και η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες. Δε το αποφεύγω”.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!