Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΊΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ;

Μετά τον Δήμο Άρτας, και ο Δήμος Τζουμέρκων αρνείται την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων στα ΕΛΠΕ για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο «οικόπεδο» Άρτα-Πρέβεζα. Λίγες ημέρες νωρίτερα η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωνε την ακύρωση των ερευνών από τη Shell σε προστατευόμενη περιοχή μεταξύ Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα, ενώ η Ιταλία ακύρωνε 33 αιτήσεις και 3 άδειες (μία εκ των οποίων στο Ιόνιο) για σεισμικές έρευνες. Το κοινό στοιχείο αυτών των ειδήσεων; Όλα επιτεύχθηκαν χάρη στις αντιδράσεις των πολιτών. Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ  ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου ή φυσικού αερίου από το βόρειο Ιόνιο μέχρι και τα νότια της Κρήτης σε αφορούν γιατί…
… οι ακτές της χώρας μας κινδυνεύουν από μια πετρελαιοκηλίδα, από μια τραγική επανάληψη όσων ζήσαμε στον Σαρωνικό. Ο κίνδυνος μάλιστα θα είναι ακόμη μεγαλύτερος αν σκεφτείς ότι οι εξορύξεις αυτές θα γίνουν σε ακραία βάθη, μέχρι και πάνω από 5.000 μ.
Γιατί κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας που μόνη της σχεδιάζει να υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών της, τις μοναδικές της θάλασσες, την αλιεία και τον τουρισμό της, αντιμετωπίζοντας τον γαλάζιο αυτόν παράδεισο σαν μία τεράστια «πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου».
Γιατί μοναδικά πλάσματα που συμβολίζουν τα καλοκαίρια και τη ζωντάνια των θαλασσών μας, όπως τα δελφίνια, οι φυσητήρες ή οι χελώνες καρέτα, κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση πριν να είναι αργά. Ένα παγκόσμιο κίνημα, από τον Καναδά και τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία έχει ήδη κερδίσει μάχες ενάντια στο πετρέλαιο, ενώ σε όλο και περισσότερες χώρες απαγορεύονται οι νέες εξορύξεις.

Τώρα είναι η δική μας στιγμή! Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια των εξορύξεων στη χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!