Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Επένδυση 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία στην Άρτα μιας πρότυπης προβατοτροφικής μονάδας με περισσότερα από 2.000 ζώα υλοποιεί η Όπτιμα του Ομίλου Παντελιάδη


Επένδυση 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία στην Άρτα μιας πρότυπης προβατοτροφικής μονάδας με περισσότερα από 2.000 ζώα υλοποιεί η Όπτιμα του Ομίλου Παντελιάδη, τη στιγμή που ετοιμάζεται να εισέλθει και στην κατηγορία των «φυτικών τυροκομικών», για τα οποία υπάρχει υψηλή ζήτηση από αγορές της Βόρειας Ευρώπης.
Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφανος Παντελιάδης στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου για την παρουσίαση του «Κατίκι Δομοκού – Ορεινές Πλαγιές», σήμα που η Όπτιμα απέκτησε το 2017 από την αλλαντοβιομηχανία Νίκας. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το 2018 η βιομηχανία βρέθηκε πολύ κοντά και στην εξαγορά κρητικής επιχείρησης ελαιολάδου, με τζίρο της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, ωστόσο η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Όπτιμα, Γιώργο Καραμπέτσο, στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 η επώνυμη και συσκευασμένη φέτα Ήπειρος «εκθρόνισε» από την κορυφή τη Δωδώνη, καταγράφοντας μερίδιο 14,8% σε όγκο και 16% σε αξία, ενώ φαίνεται να διατηρεί τα ηνία και στους πρώτους μήνες του 2019.
Όσον αφορά το Κατίκι Δομοκού (πραγματοποίησε το 2018 πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ), στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιάσει τους τζίρους του μέχρι το 2021, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας την περασμένη χρονιά διαμορφώθηκε στα 134 εκατ. ευρώ.
ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!