Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Πλούσιο “Βιογραφικό” ο Αλβανός ληστής της Πάργας – Βρέθηκαν πιστόλι και λεφτά σε κρησφύγετο στην Πρέβεζα!



Συνελήφθη, χθες (07-08-2019) το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, 35χρονος αλλοδαπός, δράστης της ένοπλης ληστείας που έγινε την περασμένη Δευτέρα (05-08-2019), σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο 35χρονος από κοινού με συνεργό του, πρωινές ώρες της 05-08-2019, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (26.630) ευρώ και (200) δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Το προαναφερόμενο όχημα διαφυγής εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας ενώ είχε δηλωθεί κλοπή του, πρωινές ώρες της (05-08-2019) στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν  τα στοιχεία και η συμμετοχή του 35χρονου στη ληστεία, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των -8.240- ευρώ και -100- δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία,
πιστόλι διαμετρήματος 9mm,
πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκαν επιπλέον για τον 35χρονο τα παρακάτω:
είναι δραπέτης φυλακών, καθόσον από την 25-01-2012, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης (12) ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα,
εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -19- ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων,
εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης -6- μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!