Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Από το Κτηματομεσιτικό γραφείο Epirus-Spiti και τον Broker Σταύρο Κώστα Συμβουλές Προς Ιδιοκτήτες Φοιτητικών Κατοικιών



Με τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των βάσεων για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές - must προς όσους παραχωρούν ή ενοικιάζουν διαμερίσματα, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και να αναβαθμίσετε την κατοικία κάνοντάς την πιο ελκυστική σε ενδεχόμενους ενοικιαστές.


1. Να έχετε εκδώσει το Π.Ε.Α. (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) – Απαραίτητο για την ηλεκτρονική μίσθωση.
2. Να έχετε τον Αριθμό Παροχής της Δ.Ε.Η. (Θα χρειαστεί για να γίνει αλλαγή ονόματος)
3. Να έχετε τον Αριθμό του υδρόμετρου (Για να αναφερθεί το όνομα του γονέα ως υπόχρεος και στο μισθωτήριο αλλά και στην Δ.Ε.Υ.Α.Ι.)
4. Εφόσον μισθώσετε την κατοικία θα πρέπει να ενημερώσετε τον Διαχειριστή της πολυκατοικίας για το νέο ενοικιαστή σας, ο οποίος και θα αναλάβει να πληρώνει τα κοινόχρηστα που αναλογούν στο διαμέρισμα που ενοικιάζετε.
5. Στο μισθωτήριο να αναφέρεται η Τράπεζά σας αλλά και το ΙΒΑΝ στο οποίο θα γίνεται η κατάθεση του μισθώματος κάθε μήνα.
6. Εάν πρόκειται για επιπλωμένη κατοικία, ενδείκνυται η πλήρης καταγραφή των κινητών ειδών και η γραπτή αναφορά τους στο μισθωτήριο. Καλό θα ήταν να υπήρχαν και φωτογραφίες αυτών.


Για την   κ α τ ο ι κ ί α   καλό θα ήταν


1. Να είναι καθαρή και να πετάξετε ή και να δωρίσετε άχρηστα αντικείμενα ή έπιπλα που είναι παλαιά.
2. Κάντε πιο όμορφες τις ντουλάπες με νέα πόμολα (δεν κοστίζουν ακριβά) και το κυριότερο να είναι καθαρές. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για την κουζίνα σας.
3. Επιδιορθώστε τις βρύσες και τα καζανάκια που πιθανόν να τρέχουν.
4. Βάψτε εσωτερικά την κατοικία. Θα εκτιμηθεί δεόντως από τους γονείς.
5. Πιθανόν να υπάρχει μούχλα σε κάποια σημεία. Κάντε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αφαιρεθεί. Όσο καλή και να είναι η κατοικία με τέτοια προϋπόθεση είναι δύσκολο να ενοικιαστεί.
6. Μπορείτε να αναφέρετε στο έγγραφο του μισθωτηρίου:
  • Αν επιτρέπεται κατοικίδιο.
  • Αν επιτρέπεται το κάπνισμα.
  • Αν επιτρέπονται πάρτι

    7. Τοποθετήστε κουρτινόξυλα. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη.
    8. Αντικαταστήστε τις πρίζες και τους διακόπτες που είναι σπασμένοι ή παλιοί.
    9. Παραδώστε 1 σετ κλειδιών από την κατοικία και κλειδί εισόδου από την πολυκατοικία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο γονέας θα αλλάξει την κλειδαριά.
    10. Ενημερώστε τον λογιστή σας για να γίνει η Ηλεκτρονική κατάθεση του μισθωτηρίου στο taxis.
    11. Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσετε σε περίπτωση που στην πολυκατοικία δεν βάζουν πετρέλαιο να αναζητηθεί άλλη πηγή θερμότητας (π.χ. Air Condition Inverter, θερμοπομποί, θερμάστρες).


Από το www.epirus-spiti.gr ευχόμαστε καλές μισθώσεις στους ιδιοκτήτες των φοιτητικών κατοικιών και συνιστούμε να αναζητήστε φερέγγυους μισθωτές.

Σχετικά με την μισθωτική ικανότητα της φοιτητικής σας κατοικίας, είμαστε πρόθυμοι να σας την νοικιάσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και το βασικότερο σε μακροχρόνια μίσθωση βάσει του μισθωτηρίου κατοικίας που θα αναλάβουμε να σας δημιουργήσουμε.


τηλέφωνο γραφείου: 26810-77399
κινητό τηλέφωνο     :6973225444



 Εpirus-spiti
   broker
Σταύρος Κώστας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!