Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Με… σφραγίδα Άρτας η δωρεά της χλωροκίνης


Ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία, προμηθεύτηκε, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA. Έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (SARS COVID-19).
Η Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο ελληνικό κράτος. Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.
Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι «η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984» και προσθέτει: «Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια Υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ' όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Η συγκεκριμένη εταιρία, μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του φαρμάκου, έχει σφραγίδα… Ηπείρου!
Ιδρύθηκε πριν από εξήντα περίπου χρόνια από τον Αρτινό Κλέωνα Τσέτη και σήμερα το τιμόνι της κρατούν οι κόρες του Ιουλία και Ειρήνη.
Διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Ιουλία Τσέτη, η οποία έχει βραβευθεί ως γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς ενώ έχει βραβευθεί από πλήθος φορέων στο χώρο του φαρμάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!