Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

“Ο λαός θέλει απεγνωσμένα σαφείς απαντήσεις για όσα βγαίνουν στην επιφάνεια, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την ΝΔ”

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάριος Ντάκουλας

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1iuCXVWi0RrqErhLQar2eTcZWznn87R90 Ένας άτυπος επικοινωνιακός πόλεμος έχει ξεκινήσει μεταξύ  και ΣΥΡΙΖΑ . Τις τελευταίες ημέρες και τα δυο κόμματα έχουν πληγεί από δυο σκανδαλώδη ζητήματα. 

Τωρα κυριαρχεί το ζήτημα της «μαφιόζικης» συναλλαγής του κ.Παππά, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο τόσο στα εσωκομματικά του κώματος, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία. 

Είχε προηγηθεί η αδιαφανής χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) εν μέσω κορονοϊού με το ποσό των 20 εκ. ευρώ. Λίστα μέσων και εκδοτών που η ΝΔ συνεχίζει να μην δημοσιεύει, επιλέγοντας το σκοτάδι από την διαύγεια…. 

Η καθεμιά παράταξη «αντιπαρατίθεται» στην άλλη για το κάθε ζήτημα και το «μπαλάκι» παίζει όλη την ώρα από τις δυο πλευρές. Μόνο στην ουσία δεν στέκεται. Που δεν είναι άλλη από τις σαφείς απαντήσεις, τις εξηγήσεις και, εν τέλει, την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών και τις παραιτήσεις (για τις τυχόν ποινικές ευθύνες υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι…)

Το γενικό ζήτημα είναι πως ο λαός θέλει απεγνωσμένα σαφείς απαντήσεις και για τα δυο προβλήματα. Δεν χωρούν καθυστερήσεις, δεν επιτρέπονται περισπάσεις, παρά μόνο απλές και ειλικρινείς απαντήσεις. Ώστε να μοιραστούν τις ευθύνες και να αποδοθούν τα πολιτικά επίχειρα σε κάθε κομματικό στέλεχος ή συνολικά στην κάθε παρατάξει.

Το θέμα που τίθεται είναι αν ο κ. Παππάς, την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε και άλλες τέτοιες συναλλαγές και προσπαθούσε να κάνει το <<μαγαζάκι>>, στο οποίο αναφέρεται, πιο κερδοφόρο; Αν ναι τότε τα 4,5 χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία αποδεικνύεται μια καλοστημένη επιχείρηση με πελάτες το λαό μας που δεν είχε καμία ιδέα για αυτά. 

Στο άλλο θέμα, τι έγινε αυτό το μεγάλο ποσό, πως αυτό μοιράσθηκε σε ΜΜΕ και εκδότες, τέθηκαν κριτήρια και ποια  ήταν αυτά; Για παράδειγμα είναι «κάρφος στο μάτι» η χρηματοδότηση ανενεργών site.

 Και κάτι ακόμη: Μήπως η κυβέρνηση μέσω της… κρατικοποίησης της διαφήμισης προσπαθεί να  ελέγξει ολοκληρωτικά τα ΜΜΕ δελεάζοντας τα με μεγάλα ποσά; Ορθώνοντας έτσι ένα ολόκληρο κύκλο medιακης προπαγάνδας παραπέμποντας σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες (εξόντωση αντιπάλων, αποκλεισμοί, λασπολογία, φανατισμός, υπερπροβολή στελεχών κ.α.)

 Πέραν της πολιτικής ουσίας που απαιτεί εκκαθάριση των δύο περιπτώσεων, η πλήρης αποκάλυψη όλων των οζουσών δραστηριοτήτων στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση απαιτείται προκειμένου η πολιτική σκηνή να επανέλθει στα μείζονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι σαφές ότι ο εν λόγω πολιτικός «καυγάς» αποσπά την συζήτηση από τα θηριώδη υπερπλεονάσμτα και την βαριά φορολογία του κ.Τσίπρα και την ανεργία και την μείωση των αμοιβών του κ.Μητσοτάκη.

 Για εμάς, για το Κίνημα Αλλαγής, αυτό είναι το μείζον. Η πολιτική διαφάνεια και η ενίσχυση των δυνάμεων της εργασίας και όσων παράγουν ώστε να ορθοποδήσει η χώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!