Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Τρίχρωμος ο επιδημιολογικός χάρτης της Ηπείρου..



 Τρίχρωμος είναι ο επιδημιολογικός χάρτης της Ηπείρου που είναι πλέον στον διαδικτυακό αέρα μαζί με αυτόν ολόκληρης της χώρας. Ο χάρτης θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών καθώς και τη σύνδεση των επιπέδων με ετοιμότητας με τα μέτρα δημόσιας υγείας.

Στην Ήπειρο ο μοναδικός πράσινος νομός είναι αυτός της Άρτας και μαζί με ορισμένα νησιά του Αιγαίου έχει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην χώρα. Ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι μόλις ένα ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους, η εβδομαδιαία τάση σταθερή ενώ έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σε σύγκριση με τους υπόλοιπους της Ηπείρου.

Οι νομοί Θεσπρωτίας και Πρέβεζας βρίσκονται στο κίτρινο με χαμηλό δείκτη θετικότητας. Ο Νομός Θεσπρωτίας έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ήπειρο καθώς ξεπερνά το 45%.

Ο Νομός Ιωαννίνων είναι ο μοναδικός της Ηπείρου που παραμένει στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3 δηλαδή του χάρτη μαζί με άλλους νομούς της χώρας. Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 0,40%, η εβδομαδιαία τάση είναι σταθερή, ο μέσος όρος κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους υπολογίζεται σε 18.8 ενώ η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 34,32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!