Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Παίρνει πίσω την απόφαση για το νταμάρι ο Δήμος Ζηρού

 Οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης , των φορέων και των κατοίκων οδηγούν σε άτακτη υποχώρηση την Δημοτική Αρχή Ζηρού.

Έτσι κάτω από την κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε και την πίεση που δημιουργήθηκε παίρνει πίσω την απόφαση για την αποκατάσταση του νταμαριού με το κομπόστ του εργοστασίου και την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Αειφορική Ηπείρου.

Μια βδομάδα περίπου χρειάστηκε για να πάρει πίσω όσα είχε υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής.

Μία βδομάδα για να πάρει πίσω όσα εισηγήθηκε για την αποκατάσταση του λατομείου στη Νέα Κερασούντα με… χορηγία της Αειφορικής Ηπείρου, της εταιρείας που λειτουργεί το εργοστάσιο.

Στη συνεδρίαση είχε αναφέρει ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου όμως τελικά η απόφαση προκάλεσε γενικές αντιδράσεις στην Κοινότητα και στις γύρω από αυτή περιοχές.

Τελικά όλα επέστρεψαν στο σημείο μηδέν και μένει να καταλάβει ο κάθε πολίτης πότε τελικά είχε δίκιο ο δήμαρχος Ζηρού…

Όταν εισηγήθηκε την αποκατάσταση του λατομείου με το κομπόστ ή τώρα που παίρνει πίσω την εισήγησή του…

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναλυτικά αναφέρεται:

Χρέος της δημοτικής αρχής είναι να διαπιστώνει τα προβλήματα και να βρίσκει τις προσφορότερες λύσεις για την υλοποίηση έργων που θα ικανοποιούν τις επιθυμίες και κυρίως ανάγκες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

 Η σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση “Αγ. Χαράλαμπος” στην Κοινότητα Νέας Κερασούντας, από την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ. την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2022 θ’ άνοιγε τον δρόμο για την επούλωση  μίας τεράστιας ‘πληγής’.

 


Η μελέτη και στη συνέχεια το έργο ανάπλασης το οποίο θα γινόταν στη βάση προτάσεων των συνδημοτών, των τοπικών Συμβουλίων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υλοποιούνταν δίχως κόστος για τον Δήμο και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που θέτει η επιστήμη και η νομοθεσία.

Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία και η ενότητα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε την υλοποίηση έργων εάν αυτά δεν είναι κοινά αποδεκτά από τους πολίτες. Είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε (και οποιονδήποτε) δύναται να λειτουργήσει ή λειτουργεί, διχαστικά για τους συνδημότες μας.

 Η λύση η οποία προκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούσε τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης, διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των πολιτών των Κοινοτήτων Νέας Κερασούντας και Πέτρας.

  Με βάση τα παραπάνω και συμμεριζόμενη τις αντιρρήσεις για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης του ανενεργού λατομείου από την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ. καθώς και τις ευαισθησίες συνδημοτών, η δημοτική αρχή θα προτείνει την άρση της συγκεκριμένης απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου παραμένει προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η οποία συνεχίζει να αναζητά τρόπους αναβάθμισης του σημείου, κοινά αποδεκτούς από την τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!