Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Άθλιες Τουρκο-Αλβανικές προκλήσεις με το «Τσάμικο»

 






Σε ρυθμούς… Τσάμικου κινείται η Αλβανία έχοντας την θερμή υποστήριξη της Τουρκίας. Οι προκλήσεις που φαίνεται ότι ενορχηστρώνονται από την Τουρκία διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση ή από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Κεντρικό θέμα της Αλβανικής έκδοσης του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας «Ανατολού» αποτέλεσαν οι «διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων» που έγιναν στην Αδριανούπολη για να τιμηθεί η «σφαγή των μουσουλμάνων Τσάμηδων στη Θεσπρωτία».

Η επισήμανση μάλιστα στο ρεπορτάζ «Αλβανών μουσουλμάνων» έχει τη σημασία της.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι την φερόμενη διαμαρτυρία που σκοπό είχε απλά να καταλήξει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, τη διοργάνωσαν και συμμετείχαν Τουρκικοί σύλλογοι και κανένας της Αλβανίας.

Στην πρόσοψη του Ελληνικού Προξενείου τοποθέτησαν μαύρο στεφάνι με την επιγραφή «Δεν ξεχνούμε την σφαγή της Τσαμουριάς».

Επικεφαλής της δραστηριότητας ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων της Βαλκανικής Erhan Pekkan (Ερχάν Πεκάν) ενώ έχει σημασία να αναφερθεί ότι μετείχε και ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Συλλόγου Τούρκων Cevat Sedes (Τζεβάτ Σεβντές) καθώς και ο Γραμματέας Εξωτερικών Κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανικής και Ρούμελης Zurfetin Hacioglou (Ζυρφεντίν Χατζιόγλου). Ο Πεκκάν προέβη μάλιστα σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης αναπαράγοντας στην ουσία αριθμούς – μυθεύματα που από καιρό οι Τουρκικές υπηρεσίες έχουν ετοιμάσει για το αφήγημα Αλβανών και Τούρκων εθνικιστών.

Στα πλαίσια παρακινούμενων ανάλογων δραστηριοτήτων για την 79η επέτειο της  «σφαγής» των Τσάμηδων μουσουλμάνων στην Θεσπρωτία – ως γνωστό τους παρέσυραν σε έξοδο προύχοντες που είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς Ναζί και διαπράξει δεκάδες εγκλήματα ενάντια στους κατοίκους της περιοχής και των κοινοτήτων τους , με την ελπίδα να αποκτήσουν διεθνή προστασία και αμνηστία – ανάλογη πορεία και παράλληλες δραστηριότητες διοργανώνουν Τουρκογενείς και αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι στα Σκόπια όλη αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!